BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

30 de gener de 1973: El fatxa del dia

Publicat el 20 d'octubre de 2013 per aniol

El franquisme seguia ben viu i aquell dia era nomenat Capità General de la IV Región Militar [sic] un dels fatxes més sanguinaris, cruels i rabiosos del règim: el tinent general Salvador Bañuls Navarro. Aquest individu prenia possessió del càrrec a l’edifici de Capitania General del Passeig de Colom, on encara avui dia oneja una estanquera gegant. En el seu discurs feia gala de la paranoia i esquizofrènia franquista que els feia veure enemics per tot arreu amb frases com ‘Soplan vientos de subversión alentada por el comunismo internacional’ o ‘El enemigo fue derrotado, pero no ha muerto, el enemigo vive para socavar el orden institucional establecido’. Tots aquells que vam néixer el 1973 encara vam haver de suportar energúmens com aquest…

Aquell dia va néixer el jugador de bàsquet de l’NBA, Jalen Rose, que va jugar a 6 equips, entre els més destacats Indiana Pacers, equip amb què va jugar les finals de la competició l’any 2000 contra els Lakers de Los Angeles.

Aquell dia va morir Lou Lubin, un actor de segona o fins i tot tercera fila, però que va interpretar papers cinematogràfics en 42 pel·lícules, nombre força respectable, entre els anys 30 i 60 als USA.



twitter: @Boktoberfest73
 


  1. M’agrada aquesta secció, no he nascut al 1973 ni tampoc vaig viure aquell any, però m’encantaria veure alguna cosa així amb el meu any de naixament, el 1986.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.