BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Lectures d’estiu

Publicat el 19 de juny de 2012 per aniol
















Espectacular infografia que, a mode de laberint itinerant, et permet fer un recorregut per diferents estils de lectura sota el títol suggeridor  de ‘Quins llibres podries llegir aquest estiu?’

Aquesta infografia l’ha fet Teach.com i la podeu veure molt millor en aquest enllaç de huffingtonpost.com.

Les fletxes verdes us duen a llibres classificats per categories que comencen amb dues grans matrius(per dir-ho d’alguna manera): ficció clàssica i ficció contemporània. Ara bé, si no voleu llibres de ficció, una fletxa blava a la dreta us dispara directament cap avall, cap a la no ficció.

Són divertides les subclassificacions que parteixen de les grans categories de sempre.

Per exemple, des de la ciència-ficció clàssica surten tres subclassificacions (No puc esperar el futur; Viatge en el temps i La fi del món)  les quals ens cridaran hipotèticament l’atenció i ens menaran a llibres que responguin al títol emmarcat.

Per exemple: des de ‘No puc esperar el futur’ en surten tres subclassificacions més que són ‘Control de la informació’ amb el llibre Fahrenheit 451 del recentment desaparegut Ray Bradbury; ‘Humans genèticament modificats’ amb el llibre ‘Un món feliç’ d’Aldous Huxley i  ‘Pensament policial’ amb el famós i terrorífic 1984 de George Orwell.

Tota l’estona i en vermell una mà on hi posa NO et dirigeix cap a d’altres possibilitats, és a dir cap a d’altres categories (ciència-ficció, aventures, tragèdia, política, drama, etc.).

Els llibres són en anglès, però reconeixereu els títols clarament. També us podrà servir per descobrir tant nous escriptors com noves obres que amb tota seguretat deuen estar traduïdes sl català (és clar, perquè el llibre en català està del tot normalitzat…)

Un cop més les eines TIC ens apropen d’una manera original a la cultura. En aquesta ocasió, com fomentar la lectura, un tema tabú que cada vegada el podem afrontar de maneres més creatives.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.