BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Què és un tempesta solar? (Sol, solet, vine’m a veure que tinc fred)

Apunt per a tots els amants de l’astronomia i curiosos en general dels fenòmens més espectaculars que afortunadament ens apropen les cada cop més increïbles noves tecnologies.

Quines coses més grosses que passen a l’espai exterior i com resisteix el nostre petit, minúscul, insignificant, i molt estimat, planeta Terra. 

Realment, com deia la Glòria aquí, som ben poca cosa.

Us deixo amb un sensacional vídeo elaborat per la Universitat d’Oslo –i més concretament pel seu departament de Física — on ens explica fil per randa què carai és una tempesta solar. Fa pocs dies, el planeta Terra en va rebre l’envestida d’una, i semblava que s’havia d’acabar el món (una vegada més).

Per entendre el vídeo imprescindible saber anglès. Ara bé, mireu-lo igual perquè gràficament està tan ben fet que crec que s’entén tot per intuïció. (Bé, jo no ho entenc tot i menys parlant d’astrofísica, però vull dir que no us el perdeu).

Aprofito l’avinentesa per recomanar-vos un bloc destinat als amants de l’astronomia i de la física, una autèntica meravella. Es diu ‘Astrofísica y Física. Noticias y artículos sobre astronomía, astrofísica, física y ciencia en general‘. Hi podeu anar clicant aquí.

sergi borges


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.