Alfons Escoda

Des de Cerdanyola, per Catalunya

10 de juliol de 2013
Sense categoria
1 comentari

No fem servir la Bibliotreca per dir NO a un govern

Tenim un edifici cèntric buit i abandonat (El Casal de l´Esport), tenim una subvenció europea que ens hem de gastar (en inversió i a l´espai del Riu Sec ) abans de 2015 per no perdre-la. Cerdanyola té un déficit important d´instal.lacions culturals i una Llei de lectura pública que obliga Cerdanyola a tenir 4 biblioteques pels habitants que som. L´actual Biblioteca té 30.000 usuaris.

La decissió de remodelar l´Altis per fer la nova Biblioteca considerem que és positiu, i que qualsevol  altra decissió és pitjor, o per que perdem els diners d´Europa o per que continuem tenim abandonat l´Altis.

De la oposició que he detectat, tan política com popular, a la nova Biblioteca , i he vist 3 rerafons :

– La necessitat ,comprensible, d´oposar-se a l´actual  govern municipal. Però s´ha d´entendre que els governs i els alcaldes passen i les infrastructures culturals positives es queden, i que per fer oposició no tot s´hi val.

– El poc afecte a un edifici, que mai s´hagués hagut de construir tal com és, i que per molts és el monument  al molt de mal que han fet governs socialistes a Cerdanyola en d´altres temps.

-La dificultat d´entrendre , en aquests moments tan dificils per molts, una inversió important en el terreny cultural.

Tot i entendre qualsevol d´aquests arguments, ens sembla que pel bé de Cerdanyola és millor no perdre cap subvenció que ens arribi, que la Biblioteca donarà fruits culturals necessaris i que la proposta d´enderrocar l´Altis és una barbaritat que no ens podem permetre.

Fer oposició no vol dir sempre dir que NO, vol dir buscar el millor per la ciutat, I per nosaltres el millor per Cerdanyola seria un nou govern i una bona Biblioteca per la ciutat.

  1. “…vol dir buscar el millor per la ciutat”

    I per què no pas el que necessita la ciutat? Ni milloritis ni pitjorits, sinó que necessitats!

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!