L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

13 de febrer de 2014
7 comentaris

Les elits i les seves eines, enemics del poble

Un procés d’alliberament nacional no pot anar contra el poble, i menys ara, en ple segle XXI, quan les democràcies es mostren complaents amb el feixisme i els estats ja no són garantia de llibertat i progrés, si més no en el nostre entorn. Avui, les elits malden per controlar i posar al seu abast els mecanismes del poder i han desencadenat una gran ofensiva contra els drets adquirits i les llibertats guanyades pel poble, amb sang, suor i llàgrimes i, no ho oblidéssim, amb gran alegria i satisfacció, precisament perquè ha estat en la confrontació amb el despotisme, amb l’autoritarisme, amb la violència d’on n’hem tret benestar. Mai ens l’han regalat els qui manen, siguin espanyols, francesos o catalans. I avui, només la superació dels interessos del poder ens pot fer lliures. I no ens hem de deixar enganyar, els interessos del poder, aquells que ens fregmenten el país o ens roben les eines per viure amb llibertat, són el nostre objectiu de lluita. Cal la contraposició de l’alliberament nacional al regionalisme essencialista, cal la contraposició de la llibertat al poder institucional, mediàtic, econòmic.
I una mostra excel·lent per il·lustrar aquesta dicotomia és el vídeo de l’ensinistrament dels Mossos d’Esquadra a Israel. Una mostra de la complicitat del govern catalunyès i catalunyista de CiU, amb suports diversos, al genocidi del poble palestí. Una mostra, evidenciada abastament en els darrers anys, de quina és la consideració dels líders polítics del “procés” amb el seu poble. Una mostra del plantejamnet democràtic i pacifista, no violent, del seu tarannà. Alliberem-nos, desbordem-los, aïllem-los i només així podrem avançar cap a una realitat de llibertat, d’independència per al nostre país, per als Països Catalans. Com deia aquell, “que no nos embauquen!”
Aquí el podeu mirar.

  1. Ni ara ni mai els Estats han estat garantia de llibertat.

    I bé, en algun lloc han de fer classes els mossos d’esquadra i altres cossos de repressió. Pitjor haguerà trobat que els cursos aquests foren impartits a Estats gens democràtics, com ara Turquia o l’ANP. Per lo menys, a l’Estat d’Israel hi ha una democràcia; tot imperfecte com es vulgui, però democràcia al cap i a la fi.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!