Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Publicat el 22 de juny de 2017

Supremacisme al mòbil

Sona el mòbil i se n’il·lumina la pantalla, on apareix un número amb un prefix que em fa pensar en alguna de les telefonades que tinc pendents de rebre. M’equivoque.

El meu interlocutor es presenta com a comercial d’una empresa del sector de les telecomunicacions i em demana si voldria que m’explicara ofertes per a comparar amb el contracte que puga tenir ara. Li dic que, com que estic content amb la companyia amb què treballe, no caldrà que mirem res.

S’ha emprenyat. No per la resposta negativa. S’ha ofés perquè li he parlat en català (així ho ha dit ell) quan ell m’havia parlat en castellà. I ha penjat. No ha dit que no m’entenia, no m’ha demanat si li podia parlar en castellà. S’ha sentit ofés, s’ha queixat que no li haja parlat en castellà, i ha penjat.

El cas és que en aquesta ocasió no hi ha hagut, per part meua, cap actitud militant: el prefix del telèfon visitant era 964, de l’àrea de Castelló, per tant tot quedava en casa. Com he d’endevinar jo que no m’entén? O siga, per què he d’assumir que he de parlar necessàriament en castellà als que ho fan? D’això se’n diu supremacisme.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent