Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Una visita que impressiona

museu-ca-fuster-4_optAquell dia vam acabar esmorzant en Aielo de Malferit, en el bar del tio Luís (que en glòria estiga) on feien uns entrepans de repica’m el colze. Era diumenge de matí, i havíem eixit de casa amb la pensamentada d’anar a a Sueca a visitar Joan Fuster. Així, només perquè sí. Com si el coneguérem.

La vespra, jo havia fet alguna consulta pròxima a la víctima del nostre intent de destrellat, qui m’assegurà que el viatge seria debades, que faríem pala si ens hi presentàvem sense cap motiu ni excusa. Ho vaig explicar a la resta d’expedicionaris, als quals vaig fer convindre de la poca sensatesa de l’excursió, i de les bondats dels entrepans del tio Luís.

Això, aquesta història, és l’única relació que he tingut amb la casa de Joan Fuster, un lloc de pelegrinatge per on han passat amics, coneguts, saludats, acompanyants de coneguts, i molts altres passavolants. Però un servidor no s’hi havia acostat mai. Fins la setmana passada.

Hi vaig anar dijous, per qüestions diguem-ne laborals, i vaig poder veure com quedarà el Museu Fuster que diu que no tardaran a obrir. Me’l van ensenyar, junt amb les dependències ja existents del que és l’Espai Joan Fuster. És difícil no sentir-se una miqueta impressionat entre aquelles parets per on van rebotar tantes idees que aquell sant home, com li diu encara l’amic David Mira, va saber ordenar i explicar. Només una miqueta, però profunda.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent