Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

No empelteu el roure

Roure valenciàAra fa dos metres d’alçada. Aquest roure valencià ens el va donar el Bloc Nacionalista Valencià d’Ontinyent al col·lectiu l’Olla, fa dènou anys, l’any que van instituir el guardó amb què premien persones i entitats pel seu treball per la cultura i pel país.

Vint anys, en compte redó, en què ha anat creixent de manera lenta però segura, com una imatge dinàmica del significat que li atribuïren en convertir-lo en símbol. Perquè en aquests anys, com el roure, el valencianisme ha anat arrelant poc a poc però amb eficàcia, i ha crescut sense pressa per poder fer un cos fort, una fusta dura capaç de contradir els presagis més inhòspits.

Com l’arbre, és jove: encara ha de prendre vol. Però no crec que les presses porten res de bo. I empeltar-lo, com qui diu coaligar-lo, només podrà llevar-li força i arrels. Posem-li sol i aigua, treballem-lo com hem fet, i no deixarà de créixer.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent