Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Publicat el 22 d'abril de 2015

Radio Ontinyent, contra el Tractat dels Pirineus

Desconec el motiu pel qual Radio (sense accent) Ontinyent s’està aviciant a copiar-me notícies. Algunes idees em vénen al cap, però té igual ara.

El cas de hui és que aquest matí, mentre anava a Ontinyent, he escoltat a la ràdio com parlaven del lliurament dels Premis Sambori dissabte passat a Agullent. I ho feien tal qual ho havia redactat jo. I sense traduir, ja que les notícies que fan referència a Agullent no passen pel sedàs castellanitzant d’aquella emissora. Coses de la pela, crec.

La notícia incloiïa la referència a la participació en la Trobada d’Agullent dels alumnes de l’escola Bressola de Perpinyà, els xiquets nord-catalans que estaven d’intercanvi i volien conéixer les trobades. La notícia radiadament copiada també ho feia, és clar. Però la sorpresa l’he tinguda quan me’n tornava a l’hora de dinar. Algú de la redacció ha refet una miquiua la notícia original (la de VilaWeb), i quan ha arribat als alumnes de la Bressola… s’ha carregat el Tractat dels Pirineus. Els xiquets han deixat de ser nord-catalans per a ser directament catalans, i la Catalunya Nord ja era Catalunya. Ací podeu llegir la notícia en la versió retocada i amb una Catalunya ja reunificada.

Jo creia ser un radical optimista, però sempre t’avança qui menys t’esperes. Ni que siga per ignorància.

Vídeo: presentació de les escoles Bressola a càrrec dels xiquets de Perpinyà



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent