Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 29 de juny de 2008

Cap a Barcelona, des del tren

Fa vint minuts que hem eixit  i encara no som a Alboraia, la lentitud és intencionada, supose, per entreveure una horta de catàstrofe, entre torres urbanes fetes fa anys i altres que s’han alçat però no tenen data de termini, amb la crisi: què passa amb el paisatge valencià de més identitat? Això de l’Euromed és ràpid, en la publicitat de Renfe, perquè a la realitat és una altra cosa.
El bitllet de tornada (serè dos dies a la capital) ha variat d’ahir a avui, de colp m’han afegit trenta minuts pel mateix trajecte. Total, que em costarà tornar de Barcelona tres hores i mitja. Una eternitat. M’acoformaré a saber que no trobaré tren de tornada al poble, quan arribe. Que hauré de d’agafar un taxi que em costara si fa no fa el mateix que tornar de Barcelona, en diners, no en temps. La lògica i l’economia europea, l’Espanya de Renfe, ens ix a milionades de paciència i paga cada revolt per cabró. Els milions per l’AVE, per als senyorets, són milions de destroses per als valencians, però sense poder tornar al poble si arribe més tard de dos quarts de deu. Quinze quilòmetres a peu.

El viatge en metro, l’antic trenet de fusta, ja havia estat una singladura. Com ha canviat baixar a València en trenta anys. Castanyes, si no em dius una altra.

Almenys el metro ha parat allà on tocava. L’altre, el de llarg recorregut, ha parat en no sé quantes estacions on no hi havia ningú, ha anat frenat i fins i tot ens ha aturat en dos erms, sense estació, també davant la Central de l’Hospitalet, a Cambrils, a més de les parades concertades.
Total, de retard en retard, i de sorpresa en sorpresa. Tres hores i quinze minuts ja diu què som: espavilats o ximples.
Diumenge torne en el mateix tren o un de semblant. L’única cosa bona és que m’estalviaré el partidet. Espere que el maquinista no es pose a tocar la marrana, si passa el pitjor. Dos accidents el mateix dia fóra massa impacte.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent