Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 22 d'abril de 2008

Rondaies

Això era un rei que només tenia una fia. Era molt desxondida; i, quan va esser casadora, son pare va fer unes dictes que es joves que tenguessen ganes de casar-se amb ella es presentassen, i es qui li guanyaria a dir una mentida grossa, aquell s’hi casaria; i tots es qui no li guanyassen, dos criats los acompanyarien amb una verga de bou llarga, i los pegarien fins que los arribassen.
[Inici d’En Joanet i es set missatges, Aplec de Rondaies Mallorquines d’En Jordi d’Es Racó, Tom I, 19a edició, amb dibuixos de F.de B. Moll]

Finalment m’he decidit a fer llegir Antoni Maria Alcover a l’escola, juntament amb Valor, naturalment, perquè facen literatura comparada, a veure si mos ixen una escopinada de l’Steiner. Sens dubte que en les rondalletes d’aquests dos gegants, Valor i Alcover, n’hi ha més literatura que en molts dels llibres que es presentaran en aquest Sant Jordi.
Tampoc no sé si els alumnes de sisé estan preparats per a la nova experiència del mallorquí, o encara són massa tendres. Ara, qui no prova no erra i, en tot cas, sempre podem tirar mà de la verga de bou llarga.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent