Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Espanya per què hauria de defensar els valencians?

En comptes de defensar els valencians, espanya ens castiga encara més en prendre decisions polítiques a Europa que perjudiquen el camp valencià. En un vídeo que corre per les xarxes, l’eurodiputat Jordi Sebastià explica què passa amb la taronja dels valencians, per una decisió política del 2015, que ara mateix el PSOE podria demanar d’enretirar, però que no vol, perquè prefereix de perjudicar els valencians…, els valencians, la llibertat i la democràcia mateix… El club del 155 no es caracteritza per l’honestedat o els aires de llibertat d’aquella república en la qual els mestres valencianistes  feien tot de miracles amb tants pocs recursos. Ves si serà desagraïda la política espanyola, hipòcrita, d’un nivell que no pot ser més baix, que es passa el temps atacant drets en canvi de restringir encara més aquesta democràcia de mínims que ens van engaltar els hereus franquistes sense trencar ni plats ni cassoles.

Entre més resultats d’aquella olla de Transició, que entre més delictes criminals es va encarregar de provocar la batalla de València amb una violència i agressió que va arribar fins a l’assassinat, els interessos dels valencians van quedar fora de la taula del debat principal. No, els interessos valencians no eren ni són a la primera línia de l’interés espanyol, ni a la segona ni en cap. No passa pel seu programa, ni el polític ni l’econòmic, que els valencians tinguem els mateixos drets, o el mateix tracte, em canvi, això rai, que paguem més que no rebem, això sense dubtar-ho, pagar-los el beure, el luxe, i el pantaló curt, i mentre això dure, aquesta política espanyola que governa els valencians no canviarà. Mai.

La taronja, però també la indústria, el patrimoni, la conservació del territori, les infrastructures, la cultura, l’educació, tot se’n ressent, perquè ens esclafen com volen i com poden, i encara enmig de tanta incapacitat i ineficàcia amb la qual ens governen des d’espanya, una mica de decència, de dignitat, d’identitat valenciana ens caldria per frenar la martingala espanyola en canvi d’engrunes i penalitats.

I també més solidaritat amb la gent que és en presó, a l’exili, en vaga de fam„ abans de decidir si comprarem els torrons de Nadal, la loteria… les llepolies, els regals… Filarem prim i compte que ens ho vindran a furtar, els malparits.



Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria, General, RepúblicaValenciana per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent