Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Puigdemont! Puigdemont!

N’hi ha unes quantes idees que he pispat al vol, avui, entre les xarxes. L’una és del professor Ramon Cotarelo, que ha escrit que, “com espanya no va porgar el feixisme en morir Franco, ara el franquisme porga la democràcia”. I aqueixa realitat ha sigut consentida des de l’esquerra, pels Comuns, el PSOE, Iniciativa i tota la pesca de polítics tardoprogressistes.

Ja ho va dir Fuster en aquell Aplec històric dels valencians: tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres. Espanya no falla mai, mai, i ara s’ha venjat de la tebiesa i la por d’aquells que anomenaven pares de la constitució espanyola. Una transició de merda i un pal de granera estacat al cul, així va ser aquell parany que van voler vendre’ns: un saldo a preu d’or.

Una segona idea és assegurar que Puigdemont no torne l’acta de diputat, perquè aleshores no ens quedara cap símbol de pes per tornar a posar en primera línia mundial Catalunya i la democràcia. Avui mateix el tiroliro JoanTardà ja demanava el cap de Puigdemont, que ves si s’ha de ser torpall (tants anys a madrit li han corcat mitja cella).

Puigdemont és un símbol que guanya valor amb la barbaritat judicial d’avui. El seu paper es torna més viu, més principal, i caldria tornar-lo a proposar de president, caiga qui caiga, pese que pese, des del parlament.

Espanya ha declarat la guerra judicial i política a la democràcia catalana. En realitat a la democràcia, perquè els valencians prou que patim tanta merda, i els illencs. El país sencer ho paga, mentre n’hi ha que van fent petits passos de ball, com si amb aquells destralers feixistes es pogués anar de puntetes. Ai, ai, ai, veieu que féu que no s’enfaden a espanya!

N’han empresonat més, de polítics. Més que en voldran tancar. Així que calen tàctiques de pau i contrainvolució democràtica. Una altra idea que s’ha escampat entre xarxes és que, “mentre a Espanya li ix gratuït el feixisme, continuarà aplicant-lo contra la democràcia i contra el poble”. No només això, afegiria que, a l’espanya més pudent i covarda, li ix a tornar, el feixisme, es beneficia amb abundància, amb el robatori continuat: la riquesa d’empreses ÍBEX, dels bancs, dels polítics del pp, és en canvi de tenir els pensionistes a pa i oli, els mestres, els metges, o els desocupats amb misèries i almoines.

Així que caldrà més determinació i major coratge, sempre des d’una acció pacífica: concentracions, vagues, protestes, sí però què més?, què li couria més a espanya, que li toquem des del nostre país?, els bancs?, els productes espanyols?, el turisme?, quines empreses eixirien més malparades, si quatre milions fem pinya contra el rusc empresarial que vol aprofitar l’onada feixista del govern espanyol?, Florentino?, l’AP7?, iberdrola?, renfe?, correos?, què fan a espanya que no ens convé comprar?

Vestim-nos de bones idees i comencem a actuar contra qui paga aquest escarni feixista. Boicot i democràcia. Per la República.

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, República catalana per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent