Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Periodista esportiu

“En aquest partit juguen mesclats espanols i catalans”, diu mon pare.

Ves que n’hi ha hagut periodistes esportius, no gaires, que diries: “fins i tot em podria fer un café”. Però una majoria han patit del mal de la diadés, que explicava ma mare. Ahir mateix, que vaig baixar a ca mon pare, no vaig evitar de veure el partit de frança contra espanya, durant una estona. En un moment del partit, substituïen un jugador francés molt jove, de divuit anys, que sembla que arribarà lluny si no l’espatllen, Kylian Mbappe-Lottin. El jugador fa la intenció de traure’s la samarreta per bescanviar-la amb un jugador català que juga encara en espanya, Gerard Piqué. Pels gestos, acorden de fer l’intercanvi als vestuaris. Però, què anaven dient els comentaristes espanols de Tele5…, si fa no fa, això: uii, no sabem per què aquest jove vol la samarreta de Piqué i no vol la de… (ací diuen un altre jugador que és espanol i juga al madrit). Als segons, un altre dels comentaristes afig: potser que aqueixa ja la té, d’una altra manera demanaria de primer aquesta.

Ves el nivell, i l’odi que transpua el comentari: voler de primer la samarreta d’un jugador català, encara que jugue amb samarreta espanola, sembla un deshonor. O possiblement pensen més coses que no diuen. Amb Piqué, els periodistes esportius d’espana tenen una agulla clavada a l’estómac. No hi poden, amb tant de desfici. Potser Piqué encara no sabia això, el comentari de l’intercanvi de samarretes, quan va enviar el missatge directe al món: al Bernabeu hi ha uns valors amb els quals no només no combrega ell, no hi combreguen la democràcia, el respecte, l’honradesa, ni la justícia. Per això passa què passa a espana: corrupció, màfia, gansterisme, no només entre empresaris, polítics i borbons, també entre jutges, fiscals, i una xarxa de de caps i cabets farcits de caspa, franquisme i rancúnia. Sense comptar el lladrocini continu de tot tipus, l’econòmic i l’esportiu.

Així que en assabentar-me de les paraules del defensa català m’he llançat: sobretot perquè n’hi ha pocs jugadors tan valents a dir que ha dit. I periodistes esportius a espana, cap ni un.

Ací ho diu Piqué, directament a la nafra

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent