Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Per donar-los peixet, burros!

Com que tenia una miqueta de temps lliure, he començat un curs de manipulador de plaguicides; nivell bàsic, naturalment. El curs va adreçat sobretot a llauradors en exercici, vells en la seua majoria, a més d’uns quants joves que, segons el funcionari encarregat d’avui, sempre seuen al darrere de la classe.
L’objectiu del curs, segons el funcionari de la Conselleria, treballador en actiu de l’Institut Valencià d’Investigació Agrària (IVIA), és que fem les coses bé, pel que fa a l’ús de fitosanitaris i altres productes químics: ja va bé de donar peixet als verds europeus, que són els radicals que neguen l’ús dels productes químics que fem servir els llauradors valencians contra tants enemics del camp, insecticides i males herbes, vull dir. Sort dels llauradors francesos, continua explicant el funcionari professor de l’IVIA, que han parat els peus als radicals verds europeus. Aquests sí que estan organitzats, els francesos, així que a partir d’ara, feu les coses bé, si no voleu quedar-vos sense recursos per atacar les plagues. Sobretot, no doneu peixet als radicals i traieu-vos el carnet de manipulador de plaguicides.
Per acabar d’adobar la filosofia i el contingut, tres hores de discurs espaterrant d’una didàctica esfereïdora, l’home ha dit que a Brussel·les li la bufa l’agricultura mediterrània, però que això no ens estalvia de tenir el carnet de manipuladors, nivell bàsic, si no volem que ens multe el Seprona.
Quina mala sort de no tenir més temps lliure per fer més cursos, sobretot de contingut tan pragmàtic i alliçonador. Ep, demà tres hores més.



  1. A mi em sembla que els ecologistes radicals són ells. Des de fa un temps crec que a MercaValència no es pot entrar res, sinò és en caixes noves de trinca, el que hauria de fer encarir el producte (…?). Quan jo collia tomates i pebrots i els duiem a les tendes de La Pobla o Llíria ( i a avoltes a mercavalència) les empaquetavem en plafons de fusta de 12 Kg, i a la tenda recolliem les caixes buides de dia anterior i les tornavem a utilitzar. Això sí que és cúltura del reciclatge. Ara volen que tú recicles a casa, però ells no?
    Anem enrrere?

    vicent
    llíria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent