Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Només la independència tornarà la dignitat als valencians

Unes hores abans que el parlament espanol desestimés proclamar Rajoy, el pp havia oferit als valencians de millorar el finançament si els votaven. Vaja, la promesa era això només, fum de botja i nova almoina per a comprar molles. És així com ens consideren i se’ns considera, als valencians, uns arreplegats que ens conformarem amb les molles, com gairebé hem fet sempre; perquè altres vegades no hem rebut ni les molles.

N’hi ha valencians que esperen que espana ens millore el finançament per a poder sobreviure. Tothom sap, fins i tot els que governen en funcions, que sense això no aguantarem gaire. No aguanta el paisatge, ni la indústria, ni l’art, ni l’ocupació, sobretot perquè amb el robatori dels últims vint-i-cinc anys del pp, i les molles, no tenim ni per agranar la casa. Només les cendres del bosc.

Però jo dubte que la millora del finançament (i això encara faltarà veure-ho), els valencians milloren gaire, tret d’allò testimonial i el rentat de cara. Perquè la clau de ser, de tenir, de voler, és tenir la llibertat suficient per decidir què i com. I amb la lligasa d’espana, la llibertat de ser valencià és impossible. Finançament?, encara som els únics a Europa, després d’any i mig de suposat govern progressista, que no tenim cap mitja en llengua pròpia. Cap ni un. Finançament?, sí, potser que sobrevivírem millor. En canvi de continuar pagant delme i quota de llibertat. Lligats a l’herència franquista que dóna més drets a un ciutadà de madrit, o d’extremadura que a un valencià. Vaja, un model que prima el triple un espanol que no un valencià.

Encara pensem que la clau serà el finançament?

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent