Ulisses20

Bétera, el camp de túria

El ball de plaça 2016

folkestiu2016

Plaça del Mercat. Divendres 29 de juliol. Primera part. Musicants. El grup Musicants presentarà el seu primer CD, Adsabara. De primer, haurem inaugurat la fira d’artesans al carreró. I la fira de llibres anarquistes més ampla del país valencià, si Rafa Arnal transporta tot l’arsenal llibresc dels anarquistes de pedra picà. Sopar enfaixat a la plaça. Sopar d’amics balladors i benvinguts.

Divendres comença a Bétera un cap de setmana especial en favor de la música folk, la música popular dels valencians, tinguen o no grup propi. ací sí que pintem, al Camp de Túria, malgrat la mala jeia d’espana contra els valencians. Això de folk(lore) faria com la saviesa del poble, la música popular, segons el DCVB.

Plaça del Mercat. Dissabte 30 de juliol. Pa rematar el mes amb música tradicional. De primer, Rodamons amb l’espectacle infantil ‘Petiteses’: tots els xiquets de Bétera, nascuts i benvinguts, forasters o turistes, refugiats o migrants, podran gaudir a la plaça fins que no rebenten els artistes. Després, segon sopar popular a la plaça. Si us heu acabat els llibres, Rafa Arnal en portarà més, també portarà música, banderes anarquistes, republicanes, astelaes, confitaes, endolçaes i ensucraes. Després de sopar, APA en quartet presentarà Cants i cants i si la processó és llarga el ciri no farà curt: sarau amb l’Esbart de Clandestins.

 

“Clama l’alegria mora
en un poble tan cristià.
Cada cançò és una flor

que este poble valencià

arranca del mig del cor.”

Una festassa de música, ball, rifa, i productes de la terra. Aquesta serà la cinquena mostra de música popular que l’Ateneu de Bétera oferirà gratuïtament, que cinc anys ja trauen llustre. Com cantaria el Xiquet de Bétera… “quatre jotes de València fan un ball a la plaça que per festa popular passa!”



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent