Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 24 de maig de 2016

L’escola cooperativa

Captura de pantalla 2016-05-23 08.59.23Les cooperatives d’ensenyament valencianes faran una declaració institucional avui a València. Una declaració o manifest que en reclama la necessitat, com a models d’escola singulars, integrats, inclusius i compromesos amb l’entorn. El manifest, o declaració, és un treball col·laboratiu entre membres de diverses cooperatives, amb un convidat extern que fa de coordinador i animador d’idees, enguany el professor de filosofia, Alfred Domínguez. L’objectiu de la declaració és fer visible el món cooperatiu dins l’educació, ja que les cooperatives han estat capdavanteres de transformacions socials, creadores d’una ampla xarxa de cooperació entre escoles, i un exemple d’implicació amb el territori, la llengua i els models d’avantguarda. Algunes d’aqueixes cooperatives van nàixer durant la dictadura i formen part de la història d’aquest país i de la seua escola, com La Masia, que va ser la primera, en nàixer el 1968. La passió per l’escola, per l’equitat o per la distribució de responsabilitats en són trets comuns, i avui es vestiran de diumenge per presentar a la societat valenciana la importància del seu paper present i futur. Enmig del xafarranxo que les escoles catòliques han conxorxat contra la conselleria d’educació, reclamant els privilegis que van heretar del franquisme, les cooperatives d’ensenyament som un model d’escola concertada que sí que defensa la justícia social, l’ensenyament de llengües sense exclusió, entre més la llengua dels valencians, la transformació social, i la millora de la societat. Una vocació de servei públic responsable, sobri i crític.

Si no us voleu perdre els detalls, i voleu tenir en mà aquesta setena declaració educativa en favor de l’escola i del cooperativisme, ens trobareu a les 19.00h al Centre cultural i esportiu de la Petxina, a València.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent