Ulisses20

Bétera, el camp de túria

L’Ateneu i la «Crida de Bétera»

Març és un bon mes per fer crides, clams, manifestos, proclames o versos a l’aire. Març, com qualsevol altre mes, supose, per això l’Ateneu de Bétera no vol deixar passar l’oportunitat de la sembra: davant un pacte de vergonya entre Europa i Turquia contra els refugiats, els immigrants, o els desgraciats del món que només que cerquen de viure i sobreviure, l’Ateneu de Bétera ha convocat una concentració per a dimecres 16 de març davant l’Ajuntament, amb l’objectiu de declarar Bétera poble d’acollida, i manifestar el nostre desacord amb una política europea que atempta contra el drets humans.

L’Ateneu prepara un manifest que es llegirà aquella vesprada al carrer, davant l’Ajuntament, i convida els veïns a dir prou d’abusos, prou de polítics criminals que castiguen els desgraciats que fugen de la guerra, de la fam, del crim organitzat, de les polítiques de guerra, que sembla que ordeix la Unió Europea a través de polítiques del xafarranxo vergonyós d’atiar confrontacions.

Com que Bétera també és un poble faller, més que no sembla, l’Ateneu convida totes les comissions falleres del poble, les xarangues, la banda de música, dolçainers i tabaleters, a unir-se en aquesta reivindicació pels drets de tothom, vinguen d’on vinguen, i a declarar Bétera ‘poble d’acollida’. Si cal, declararem ‘Non Grats’ els polítics i els partits que representen, signants d’un possible acord d’expulsió, confinament o reclusió dels refugiats, que no són sinó exemples de camps de concentració del segle XXI.

Si voleu afegir-vos a la concentració, dimecres 16 de març, a partir de les set de la vesprada ens trobarem davant la porta de l’Ajuntament. Passeu-ho.

 

*La crida de Bétera és un acord unànim pres en l’Assemblea ordinària de l’Ateneu feta dissabte 12 de març de 2016

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent