Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 3 d'agost de 2015

El Folkestiu a Bétera omplí la plaça

El segon dia del Folkestiu2015 va omplir la plaça de ball i de goig. No hi havia tant de patiment per l’oratge, de fet no n’hi hagué gens de patiment, perquè el cel era clar, net i músics i balladors van fer a pleret sense torbar-se. Els balladors del Tossal de Llíria, la rondalla, les veus, van obrir el segon dia, menys generós de públic, però festiu, i coratjós com el primer. La sorpresa la posà el pas d’obreres i majorals que feien sopar i passacarrer: van fer la volteta i van pegar lluny del nostre escenari, els vestits no pegaven realment. Però ves que el segon dia hi van ser, els principals festers de l’agost, sense demanar-ho..

Després de sopar, Tres fan ball van elevar la festa per excelsa i popular: van fer ballar tothom a la plaça i el públic va respondre com mereixia el repte: era la cirereta que es pretenia, que el folkestiu es convertís en una festa popular, lúdica, musical, capaç de convertir el ball i la música en un moment de goig. Una via de festa que serà una proposta fantàstica per a les futures renovades festes de Bétera. Joan, Vicent, el Xino, Motxo, i el menut, van cloure un final boníssim que ens acomboia a continuar ordint cultura i festa des de l’Ateneu de Bétera: es van acabar els CD’s de l’Aljama, el llibreter Rafa Arnal va firar de valent, com les altres parades, i l’orxata casolana acompanyada de bunyols adobava els desqueferats amb una combinació de tast entre dues estacions.

Al remat s’improvisà un sarau per la veu i els guitarrons i les guitarres de músics i balladors: n’hi havia del Tossal i de l’Aljama i ganes que allò no s’acabés. La plaça quedà neta, agranà, què és un model de com deixar les coses que t’han deixat.

Per molts anys el Folkestiu2015, benvingut el Folkestiu2016

Per molts anys l’Ateneu de Bétera.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent