Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Els mestres que fem escola en estiu

jornades2015

No tenim solució, o justament perquè no en volem tenir una de gaire fàcil, els mestres continuem a l’escola durant l’estiu. Milers de mestres d’aquest país, de fet. I d’altres països, supose. Cada estiu ens apleguem en escoles d’estiu, en cursos de formació, en trobades, en congressos, en jornades, ací i enllà, els mestres no parem perquè malgrat això i allò que ens diuen, volem continuar aprenent, cerquem respostes, o cerquem les millors preguntes a la feina que fem, a millorar per atendre aquells xiquets que cada any són responsabilitat nostra, que ens preocupen si aprenen o no, si milloren, si són atesos com mereixen, si encara podríem fer millor la nostra feina, que no és minsa ni fàcil, que cada colp que descobrim noves maneres, noves metodologies, en volem saber més, que som incorregibles, per això, o justament per això som corregibles, els mestres.

Ja sé que he pegat dur en aquesta experiència que hem visitat enguany d’Escola d’estiu a Barcelona, acompanyant els mestres de Rosa Sensat, però és que hi havia coses a dir i les hem dites, com hem dit allò que ens ha agradat, però també allò que no ens agradat gens. I l’ús de la llengua, justament al cor d’allò que se suposava era la innovació pedagògica, la llengua dels valencians era bandejada completament. La sort és que ara mateix a Catalunya hi ha en marxa dèsset escoles d’estiu, poca broma, sense comptar les escoles que fan la formació interna, individualment,  i això significa milers de mestres que continuen formant-se a l’estiu, posant en qüestió allò que fan per començar amb major garantia a setembre.

Nosaltres començarem la nostra formació especial aquesta setmana que entra, en unes jornades de juliol que hem preparat amb detall, amb cura, per trobar mestres que ens puguen aportar modernitat, reflexió, investigació i, sobretot, ciència a partir d’allò que fan. A l’IES Abastos de València, l’escola de mestres AKOEeducació proposa als mestres tres jorns de lo alto, amb experiències reeixides de mestres i alumnes, amb tots lúdics de cultura, de música, de teatre, amb la invitació especial a les editorials valencianes perquè mostren als mestres les seues apostes lectores de l’estiu: hem cercat qui ens podia aportar debat, ciència i coneixement, als mestres. Potser que ho encertem, potser, però l’esforç va encaminat en aquest sentit. Així que us esperem per formar part d’una gran escola, viva, que manté el coratge viu i il·lusionador que l’escola mereix, l’escola que volem. Sense els mestres no fóra possible. Benvinguts.

Per inscriure-t’hi: https://akoeducacio.wordpress.com/

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent