Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 25 de juny de 2015

L’insult propi de la incultura

IMG_6554Encara tendres els dies inaugurals de la nova política, la caverna antivalenciana ha començat a bramar contra la nova alcaldessa de Bétera. Fan ús de l’insult, de la falta de respecte, de l’amenaça fins i tot, de primer per les conviccions d’identitat valencianista de Cristina Alemany, de segon perquè és dona. L’una cosa i l’altra, de conviccions profundes, i aquest atac sistemàtic que vivim només aquestes primeres setmanes, és l’estil fatxenda de grups organitzats que han campat amb impunitat els últims setanta anys, amb el franquisme, amb la predemocràcia, amb la Transició… Sí, la impunitat els ha permés l’insult, l’agressió, l’amenaça, l’assassinat, amb una llibertat que la resta no tenim, per dir-los el nom del porc. Perquè no ens cal. A ells, sí, els cal fer ús de les males arts, per incultura, perquè la pràctica feixista de la dictadura era això, entrenar-nos i adoctrinar-nos en la pitjor de les escoles d’Europa, per la mala traça. Ara les xarxes socials els serveixen per escampar mentides, per deixar anar fins on poden tibar la corda, per impedir-nos de viure tranquils la democràcia i el resultat guanyat lliurement en les urnes a ajuntaments i Generalitat. En el fons, i en la superfície, no toleren el respecte, la transparència, la política en favor de la llengua, de l’escola, dels serveis socials, no la toleren si no és en benefici propi, de manera corrupta, per especular o donar de mamar als seus exclusivament.

D’aquesta impunitat de baixa i alta intensitat, n’hem de dir prou, i demanar a qui n’és responsable que actue legalment però ràpida per aturar la màfia de comportament que significa l’empara fins ara d’uns cossos policials i judicials que els ho havien perdonat tot.

La democràcia ja té aquest desavantatge, haver de conviure amb gent a qui no li agrada la democràcia, que es pensen que poden xafar l’altre com si vivírem encara en el franquisme perpetu. Però ara caldrà dir prou, s’ha acabat, prou de tolerància amb la ràbia, el rancor, l’odi i la incultura de grups organitzats, públics o anònims que no saben jugar el paper democràtic, amb el respecte que mereixem tots.

Si no és que, com va passant a twitter, els uns poden insultar i amenaçar-nos de mort pel fet de ser valencians, en canvi que la fiscalia no tolere si nosaltres els diem covards, primitius o cagamànecs.

Ja tenia raó Darwin, quan assegurà que això de l’evolució no avançaria per igual, a la mateixa velocitat per a tothom, que n’hi havia que passarien més anys dalt dels arbres.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent