Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Dissabte també fem escola

IMG_4616

 

Acomboiats per Escola Valenciana hem eixit al carrer uns quants milers de mestres, pares, xiquets, jubilats, muixerangues, dolçaines i tabals, gegants, nans, cabuts, cavalls, dracs, dansaires, batucades, xarangues, iaos, uns quants milers menys que no pensàvem, però que de segur que tenien més obligacions, per exemple preparaven deures, corregien quaderns, ordenaven la feina de dilluns, o bé havien de comprar amb urgència qualque necessitat. Tant se val. N’érem molts, gairebé una gernació, però menys que no pensàvem. Que no ens desanimem.

L’objectiu és fer públic aquest document que vol ser la nova llei valenciana d’educació, les bases sobre les quals escriure-la. I per això València ha viscut una altra manifestació de gent vinguda de tot arreu del país, una festa que ha acabat a la plaça de la Marededéu, amb muixerangues i música tradicional: potser el moment de major emoció ha sigut quan la Nova ha aixecat el pilar de sis amb aquella ventada que feia i el xiquet somreia i saludava i ens besava, agraint-nos l’esforç de venir a València a reivindicar l’escola i la ciutat. El país sencer per l’escola que mereixem.

VILAWEB ha arreplegat el discurs del president Vicent Moreno: ‘L’any passat la Conselleria d’Educació va prohibir que férem la conferència de premsa de presentació de les festes per la llengua en una escola pública. La vam haver de fer al carrer. És per això que enguany presentem directament les Trobades 2015 als carrers del Cap i Casal, perquè volíem que fóra la societat la gran protagonista d’aquesta presentació i perquè el govern Fabra tinga ben clar que les censures no porten enlloc. Hui diem ben clar i ben alt que ningú no podrà silenciar la nostra veu, la veu de la nostra escola, l’escola que volem.’

Dilluns continuarem treballant a l’escola i en el document marc que ens servirà per definir per escrit l’escola més entusiasta d’Europa. Físicament gairebé que la tenim. Per molts anys Escola Valenciana. Per cert, dilluns també es reunirà el Consell Rector d’UCEV, la unió de cooperatives d’ensenyament amb la Junta d’Escola per aplegar-apropar forces entre l’escola cooperativa, que es declara que fa un servei públic, i l’escola pública, majoritària dins la federació Escola Valenciana. Com més serem més riurem, xa.

IMG_4622



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent