Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Congrés del Camp de Túria

Carta-Invitació a la presentació del IV Congrés del Camp de Túria

Benvolguts socis, veïns de la comarca, amics i convidats…

L’Institut d’Estudis fa vint-i-cinc anys, raó suficient per organitzar el IV Congrés del Camp de Túria amb l’objectiu de presentar en públic diversos treballs, investigacions i propostes de futur en relació a la nostra comarca.

El camp, les cooperatives agràries, la indústria, el comerç, els pobles, les urbanitzacions, res ja no és igual. Els canvis produïts en aquest quart de segle ens han pegat de ple contra el paisatge, les comunicacions, l’habitatge o, fins i tot, la llengua de relació. Què no ha canviat gaire, en aquests anys? La política, la corrupció, la poca ànima de molts sectors, els torrons de Casinos, o la il·lusió d’una bona part de l’escola. I la música.  Ah, les bandes que encara passen carrer avall, senyorívoles i mudades!

Però, quins són ara mateix els valors propis d’aquesta comarca de trànsit? Com ens ha afectat l’allau de nous habitadors, en els últims vint anys?, hem sigut capaços d’integrar els forasters per fer-los veïns?, o bé les urbanitzacions han guanyat tant de pes que els pobles s’han trobat indefensos de serveis i de polítiques més honestes?

Són tants els reptes de la comarca davant un segle XXI agegantat d’incertesa que ens veiem amb coratge de convidar-vos a participar de l’organització d’aquest IV Congrés en favor de l’estudi, el debat i la reflexió. Si us veieu amb cor d’acompanyar-nos, de participar-hi, de col·laborar en l’organització, individualment, com a associació, en colla o d’un en un, no dubteu a afegir-vos-hi. Qualsevol col·laboració serà benvinguda.

I després, tindrem un concert de música amb BORODÍN I XOSTAKÒVITX a Consolat de Mar, per obrir via cultural i lúdica camí de l’estudi i el congrés.

QUARTET DE CORDA CONSOLAT DE MAR: PROGRAMA

Quartet núm. 2 en Re Major                     ANTON BORODIN

Quartet núm. 15 en Mi Bemoll                 DIMITRI XOSTAKÒVITX

diumenge, 22 de febrer de 2015 · 18.00h Benaguasil 

La Comissió pre-congressual



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent