Ulisses20

Bétera, el camp de túria

L’escola que volem!

lescolaquevolem

Escola Valenciana ha presentat avui a l’aula Magna de la Universitat de València una declaració que planta les bases de l’escola que volem els valencians. En paraules de Vicent Moreno, president de l’entitat, davant la involució dels polítics del pp contra l’escola i contra la llengua, ens veiem obligats a presentar un manifest que torne la dignitat a l’escola i als mestres. Jo afegiria que això d’avui obrirà el debat sobre una llei valenciana d’educació que, en contra del que han fet fins ara els polítics, posarà l’escola al capdamunt de tot de la societat. Una llei, que segons hem pogut escoltar aquest matí, faria enveja a la mateixa societat finlandesa.

Un moment històric? El protocol i l’escenari ho mereixien: malgrat les grans absències. Per exemple, a l’Aula Magna de la Universitat de València amb els representants de l’escola de major coratge del país dels últims 75 anys, el rector no té cap excusa, cap ni una, per no ser-hi. Ni els responsables polítics de l’educació, malgrat la mediocritat, o la inutilitat, com vulgueu pensar-ho. No sé si era Canal9 o TV3, no ho sé, però el moment mereixia una TV en directe.

Jaume Fullana, cap d’Enxarxa’t, ha llegit la declaració i els principis de la futura escola dels valencians, amb una cerimònia que pujava l’autoestima als mestres, fins i tot a mestres jubilats: Manolo i Nati, mestres històrics del Col·legi Públic Mestre Serrano de Mislata asseguraven que, amb aquells trets, ells voldrien tornar a l’escola. Per cert, que Nati va ser la meua mestra quan vaig començar a fer les pràctiques, fa trenta anys, i jo també tornaria encatat a fer-ne, de pràctiques per aprendre amb mestres jubiltats que no volien perdre’s el moment de sembrar una escola nova, a partir d’uns trets que el mestre Fullana ha llegit i explicat sòbriament.

Contra una escola desfasada, que promou interessos ideològics, religiosos, xenòfobs, fins i tot de genocidi lingüístic, de retallades escandaloses, competitiva i deshonesta, presentem els primers passos que cal donar per aconseguir una escola: valenciana plurilingüe intercultural única pública gratuïta laica inclusiva democràtica oberta participativa innovadora compromesa amb l’entorn local i global autònoma científica coeducadora humanista… és l’escola model que volem els valencians, que reclamem.

Per això convoquem la societat valenciana a manifestar-se, a traure l’escola al carrer, a provocar un clam el 21 de febrer de 2015.

Cada colp és més entusiasta i encoratjador, això de ser mestre i formar part d’aquesta escola. Per molts anys.

 

[el 3 de setembre ja vaig escriure que els valencians necessitem una llei d’educació pròpia, contra la involució i mediocritat política del pp i els altres Llegiu-ho ací:

http://blocs.mesvilaweb.cat/adasi/?p=268556



  1. Tota la meva solidaritat davant la iniciativa. Des de Catalunya, som molta gent els que no concebem un sistema educatiu, cultural i comunicatiu que, diferent com es vulgui entre els dos països, agafi amb gran empenta la justícia i l’enriquiment lingüístic de les dues societats. Aquest any serà el del final de la màfia pepera, del botiflerisme i la mediocritat socialista i de les falses “alternatives regeneradores” d’UPyD i Ciutadans. Gràcies i endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent