Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 1 d'agost de 2014

Desnoneu Rajoy, Fabra i Bauzà, xa

Com que és l’1 d’agost, caldria escriure sobre temes més refrescants, més lleugers, oblidar gaza, l’estat terrorista d’israel, ucraïna, oblidar putín i la filla, oblidar el món, el barri, el poble…, se m’ocorre per exemple parlar dels ximplots que ens governen ací i a l’estat, que casualment per als valencians són els mateixos. De fet tots plegats han guanyat el concurs de tenir més de 100 corruptes declarats però governant ajuntaments, conselleries, generalitats, aeroports, ports, ministeris, presons, xa ho governen tot, així que gaire refrescant no és el tema que he triat.

Però jo venia amb el cotxe cap a casa, pensant que demà ja no tornaré a l’escola, que començaré les vacances, i havia fet el següent paral·lelisme, que és com una ximpleria matemàtica, una comparació mediocre: si n’hi ha milers de ciutadans que han sigut robats i llençats al carrer, milers, perquè els han desnonat en no poder pagar les obligacions, deures i martingales dites hipotèques que els havien inflingit els bancs i les rates que els governen, jo venia amb el cotxe i venia pensant-ho: si els han llançat al carrer perquè no poden pagar, ni menjar, ni veure, ni follar no poden alguns d’ells, de tan vells com són, doncs si els passa tot això als desheretats de la terra (sooooo malaena!), com és que als polítics que ens governen, els del pp i els del psoe, que tampoc no poden pagar ni complir les obligacions, no els desnonee també? Sí, als polítics carabassots que ens han tocat els últims vuitanta anys, per posar un nombre octogenari.

I els banquers, com és que no els desnonen? Qui els ampara, redéu? Que vam haver d’anar a robar a Europa els desgraciats de sempre per donar-los els diners i salvar-los la pell, la dels executius i els seus fills, perquè continuen robant-nos per pagar els bancs que ens havien robat, i per pagar-se ells les butxaques per la faena de no haver acomplit cap ni una de les promeses.

I perquè els seues fills passgen amb cotxes cars, jugen al golf i porten aquests jerseis d’estiu de morir-te d’enveja tipus hilfader o hilfider o jo que sé, uns modelets de gastar-se els diners que ens han robat els seus pares banquers i que les televisions públiques que paguem nosaltres, perquè ells no paguen ni les figues que es mengen, ens expliquen cada estiuet com viuen els rics, per a què els desgraciats desnonats de veritat puguen veure als centres comercials en aquells murs on hi ha cent televisors engegats ensenyant com lluen aquells botifarrons de jerseis del cavallet del cocodril i de l’aranya peluda.

Doncs, desnoneu-los, xa, tireu-los d’allà on són, no solament dels ministeris, del govern, de les conselleries, dels ajuntaments, o dels bancs, tireu-los també de la casa on viuen, de la platja i l’apartament on ells sí que s’estaran passant estretors, pobres, amb el parasol i la truita bruta de sorra, pobres banquers i polítics, ells són els primers que han engreixat un deute brutal al qual ni podem ni volem fer front però no hi ha dret que ho passen tan malament, ells, que han de viure el dia a dia justetets, amb les pastilletes de la tensió, del colesterol, del piu, jo que sé, quina burrà que els fem patir… Però desnoneu-los, que quan tornen a casa no en tinguen, de casa, que quan tornen a la feina, tampoc no en tinguen, de feina, ni cotxe, ni banc, ni res de res, tot per l’aire, tu, com la cançó de Txarango.

Desnoneu els reis, les princeses, els jutges, els advocats, els advocats?, sí, sí, aquests també, els fiscals, tots al carrer, a la fira, a viure davall del pont, entre els camions i els remolcs dels firaires de Bétera, hala hala hala, al carrer, per malparits i pocavergonyes. Desnonats de l’estiu, uniu-vos!, del primer a l’últim. Fins que tornen tot el que han robat, tot. No els convideu a un plateret de fideus a la casa de la caritat. Què sàpien per on fan passar als milers de desnonats de veritat…

 

I ara, el problema matemàtic: si és 1 d’agost i el filldeputa Netanyagu no fa vacances, quants palestins creus que hauran mort aquells soldadets bufons en el temps que t’ha costat de llegir aquest sidral? Ja sé que no és gaire refrescant, no. Però…

Per cert, ací el desnonament és doble: de primer rebenten la casa i després es carreguen directament qui l’habitava. Faena neta, tu.

Rajoy no convocarà Netanyagu, no? No cridarà el cònsul?, l’ambaixador?

I lo de fabra, Bauzà i tota la pesca?

Ah, això, això era un reclam. Era el reclam més fresquet que havia trobat abans d’anar-me’n a dormir. Voràs quina nit.

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de agost per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent