Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Comunicat d’Escola Valenciana

LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ DENEGA EL PERMÍS A DOS DIRECTORS PER A PARTICIPAR EN UNA TERTÚLIA SOBRE ENSENYAMENT A TVV
Hui un dels temes de la tertúlia matinal “De nou”, presentat per la periodista Victòria Maso, abordava el resultat de l’Informe Pisa d’Adults (avalua el rendiment acadèmic dels estudiants segons l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic-OCDE), així com l’aplicació de la LOMQE al País Valencià.  

L’equip del programa es va posar en contacte amb dos directors per tal que participaren al debat. Tots dos directors van demanar permís a la inspecció educativa la setmana passada i no van obtenir cap resposta fins ahir, quan els van dir que calia que s’adreçaren directament a la Direcció General de Centres i Personal Docent, comandada per Santiago Martí Alepuz.

A Laura Font, directora del CEIP Malva-rosa de València li van dir telefònicament que no li donaven el permís per defecte de forma, perquè havia marcat la casella de “formació”  —No hi ha cap casella on s’especifique que es demane permís per anar a un programa de televisió, ha aclarit Font.  Pel que fa a Jaume Fullana, director del CEIP Gabriel Miró de Calp, ha rebut per resposta el silenci administratiu. La situació podria provocar que expedientaren els dos directors, que van decidir de no participar en el debat televisiu.

Laura Font i Jaume Fullana són dos docents amb una llarga trajectòria. Font és també presidenta de la CAPPEPV, la Coordinadora d’Escola Valenciana a València ciutat, presidenta de la Fundació Sambori i forma part de la Comissió d’Educació d’Escola Valenciana. Jaume Fullana és president de la CAPPEV, la coordinadora de l’entitat cívica a la Marina Alta i precursor d’Enxarxa’t, la Xarxa de Centres de Qualitat. A més, coordina la Comissió d’Educació d’Escola Valenciana i forma part de la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant.

“És un sense sentit que mentre la Conselleria d’Educació concedix permisos per infinits motius menors, prohibesca participar en un debat sobre qualitat educativa a la televisió pública valenciana”, ha destacat el portaveu d’Escola, Jaume Fullana. Des d’Escola Valenciana s’ha afegit que “impedir participar en debats sobre el futur de l’educació valenciana va contra del treball per millorar el model educatiu i denota una manca d’educació democràtica i de voluntat de diàleg”.

L’Associació Valenciana de directors d’infantil i primària, així com la Federació d’Ensenyament de CCOO, STEPV, FETE-UGTPV i FAPA-València donen suport als directors i membres d’Escola Valenciana censurats per l’administració valenciana, que ha impedit que expressaren una visió professional sobre la LOMQE i l’Informe Pisa en un mitjà públic que hauria de ser de tots els valencians.  

 Amanda Gascó · comunicació – Escola Valenciana   comunicacio@fev.org



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent