Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Europa no és idiota

El govern d’espanya s’afanya a dir que catalunya es quedarà fóra d’europa, en el cas de la independència, fins i tot amenaça que mai no serà acceptada a la unió. Com si europa preferix allò que quedarà d’espanya, del que representa, abans que no allò que empeny catalunya fóra d’ella.

Benvolgut Margallot, europa no és idiota. Té més informació que no la que vosté li adreça, sobre catalunya i sobre la mateixa espanya. Saben que allò que quedarà dins la unió, és la part d’espanya que ha sigut incapaç de renunciar al franquisme, ves quin pinyol i quin regalot. Més encara com saben a Europa, benvolgut menistrot, que el seu govern corre a subvencionar, a finançar i a premiar aquell franquisme confés.
Europa tampoc no és cega, ni és idiota. Ja sap quina part de l’estat li queda a dins de la unió: una part incapaç de prohibir actes vandàlics, incapaç de punir-los o tenir-los a ratlla. Ves si el retruc és de voltejar campanes. Tot de ciriots i rosaris en favor d’una època de dictadura i movimiento, els quedarà dins la unió, amb aquest àlbum de polítics del pp i del psoe, que dels vuitanta ençà han sigut incapaços de fer net, de renunciar ni de trencar definitivament amb un estil que, fins i tot, reviu i renaix a tongades, amb aquella permissivitat política, judicial i de qualsevol ordre, sobre la qual s’emparen xenofòbies, amenaces i fins i tot assassinats.

Han d’estar contentots, a Europa, pletòrics de saber quin cul de sac els quedarà en el canvi de cromos geogràfic a dos anys vista.

I les amenaces, i les agressions, i els modos que encà perviuen com si no haguessen passat els anys, no valdran contra ambaixadors i demòcrates. Ni a llarg ni a curt termini. Malgrat l’anestèsia històrica, d’europa, i la seua ingratitud els últims setanta anys. Malgrat el despropòsit que encà paguem d’aquella decisió d’abandonar-nos a la sort de feixistes i antidemòcrates, els fills dels quals ens governen amb desvergonyiment i xuleria… 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de males arts per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent