Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Una parada a Bétera del moviment associatiu

«Per a aconseguir vèncer la resistència de tots els Dubufe del món, de tots els Gêrome del món, cal estar disposat a sacrificar-ho tot. És necessari que us agrupeu i creeu el vostre Saló, del tot independent de l’oficial: un lloc on el públic puga veure les vostres obres, on us pugueu donar a conéixer! Ja n’hi ha prou de tota aquesta caverna! Ja n’hi ha prou de la mediocritat, de tota aquesta colla d’eunucs! L’art ja no és això que ells pinten: l’art és temperament! L’art és fitar la realitat de bo de bo […] Estic tip de tanta collonada sense cap volada!»
El fracassat, de Martí Domínguez, fragment

Hui es reuneix una representació nombrosa de l’associacionimse més viu de la comarca: ateneus, casals, instituts, coordinadores del Camp de Túria s’aplegaran en un sopar a l’Ateneu de Bétera, que va agafant una volada immensa dins el teixit social i compromés d’una comarca que va convertint-se en referent entusiasta per la cultura, el compromís i la política del dia a dia que vol fer consciència i somoure els veïns contra la corrupció, el lladrocini o la falta d’etica dels ajuntaments dels nostres pobles.
EL text d’aquesta novel·la del Martí Domínguez, que vam presentar anit a Bétera, ens ha vingut al pèl, per dir prou: cada dia que ens llevem i ens mirem què ha passat, què ens han fet, com ha arruïnat cada poble, la comarca i el país sencer, els vividors del pp és un argument per treballar altruïstament, en favor de recuperar la dignitat dels valencians. Cal dir-ho clar i contundent, prou d’abusos. Prou de pocavergonyes.

Actuacions dels cors de l’Ateneu de Benaguasil i el Casal de Llíria, i representació de l’espai escénic de l’Ateneu de Bétera. Sopar a la fresca i parlaments. Posem en comú les accions i els programes d’estiu. Benvinguts.

Però, abans, Assemblea Ordinària de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, 19.30h a Olocau, Ca la Senyoria.
 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent