Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Cantem Estellés, Segarra, Alfaro, cantem un país sencer.

Massa vegades, les portades dels diaris porten tot de banalitats, d’insubstàncies, com si el món necessités d’aquella superficialitat per viure, o per malviure. Els mateixos mitjans juguen amb interés per tanta idiotesa. Més que no n’oferirem demà nosaltres, des de l’escola, perquè demà cantem Estellés, representem Estellés, que és dir tota la poesia dels valencians concentrada en el segle XX. Però a més oferim Segarra, i un homenatge a Andreu Alfaro sentit i extraordinari, amb una versió del cant dels Ocells de Pau Casals que, aquesta vegada sí, podria acabar-se el món: dels menuts de tres anys, als grans de setze, ens esforcem a explicar-los qui són aquests homes, què han fet, perquè mereixen que esmercem el nostre cant tendre, jove, tan carregat d’esperança, en favor de l’escola i dels poetes valencians.
Demà fem un concert especial, mereixedor de portades i d’elogis enllà d’aqueix miratge minúscul, petit, dels valencians. En favor del poeta Estellés, una veu que encara es prohibeix ací i enllà, als mitjans, a les portades, per aqueixa moral ridícula idiota, que l’església dicta als polítics i es creix en l’estupidesa.
Estellés en carn viva, en favor de la llibertat, del país, de les coses senzilles de la vida, de la mort metàfora i realitat indestriable, mort i vida, irònica, perquè arribarà la mort però no ens trobarà al llit.
Cantem un país sencer, contra la invisibilitat, en favor de l’home lliure, culte, sexuat, terrenal, lligat a la vida, que s’estima la vida, però sap que ha de morir-se.

Si voleu interpretar que us diem bon Nadal, cadascú que siga responsable dels actes: en situacions de perill, el 95% de la gent es mor perquè no pensa.
En favor de la poesia i d’aquell gegant Estellés: Alfaro: Segarra cantem. Al vent, expressem la noblesa de la poesia.
El món és ben fet o està ben fet?
A dormir tot lo món, a callar tot lo món…
El món està ben fet o és ben fet?
A callar tot lo món, a dormir tot lo món.

“Les mans aspres i populars,
del dia i de la nit, de la collita
i de la tendresa, del treball
i del cansament…
Les mans de fer País, exactament.”
V. A. Estellés


 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent