Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Muixerangues virtuals a l’ateneu

Una nit esplèndida a l’@ateneubetera. Una altra nit excelsa, des del punt de vista particular d’aquest bloc que, de vegades, explica què va passant a la vida tranquil·la de poble, quan s’acosta l’agost, enmig de l’estiu. L’últim cap de setmana abans l’agost no s’ho berene gairebé tot: el corral amb tot de taules de gent que sopa a la fresca, que s’explica què ha passat a la vesprada a la plaça, entre torres i figures de muixerangues. Els xiquets que juguen tranquils, que van i vénen amb els pares a per gelats, les fotos són d’esperança casanoves, que hui no ha fumat al corral (jo no l’he vista almenys), que teníem convidats, i gent amiga d’altres colles muixerangueres de l’horta i del camp de morvedre. Repàs a una història d’uns quants mesos, quan vam començar a tenir una colla que volia imitar la Nova d’Algemesí, que hui eren a l’aplec dels ports. És una vida paral·lela al bullitori de l’albereda que ja és gairebé en festes, però natural, rítmica, igualment festera, i molt farcida d’activitat: encara teniu una exposició d’interés de Laura Moreno, dijous en muntem una altra sobre la festa de Bétera, divendres tenim un encontre de cant valencià amb Jacint d’Alcàsser, amb l’Aljama que farà balls, hi actuarà la rondalla, dissabte inaugurarem oficialment un homenatge a la festa de les alfàbegues, i després de sopar hi haurà teatre de la companyia de l’ateneu de Benaguasil, també passarem cinema dijous i diumenge (Tintín i Margin Call, totes dues en valencià), que no parem, que com ens han demanat hui un parell de turistes, si érem la cssa de la cultura del poble. No ho som, però ens assemblem. No sols virtualment.
Diumenge, ho recordeu?, passem l’eriçó. I potser que n’hi haja roses, per semblar-nos encara més a la vida real de la ciutat.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de ateneu_bétera per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent