Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Escoles de qualitat, oh!

Ahir es constituí a Calp, formalment, la Xarxa de Centres educatius de qualitat lligats a Escola valenciana. Ací teniu l’enllaç des del qual podeu llegir els objectius bàsics, els reptes, els nous compromisos per una escola que pretén ser referent del país. D’alguna manera, sabem què no és: perquè no amaga al darrere tot de paperassa, ni cortines de fum que, masses vegades, és el que hi ha en el concepte qualitat, més encara quan això comporta certificacions, grans despeses i esforços i sinèrgies per demostrar què no som, o què volem aparentar que som.
Des de la senzillesa i la humiltat que caracteritza Escola Valenciana, la Xarxa de centres pretén de comprometre els mestres i l’escola amb uns quants reptes bàsics: la llengua, naturalment és inqüestionable i el primer dels objectius, que aquesta xarxa és lluny de ser allò que demana l’administració valenciana, per exemple, més encaboriada a arraconar-nos o a fer prevaldre l’espanol per damunt de totes les coses, amb l’aparença que volen fer-nos cenrre bilingües anglés-espanol, de cara a rentar la cara d’uns quants panxacontents, entre directius, mitjans i polítics.
La llengua, la sostenibilitat i el medi, els valors, la innovació són les claus de gran calat, i potser que no en calen més, per això l’acte va ser senzill, auster, sense gaire boato: ni bandes de música, ni fedataris, ni televisions, no. Mestres, ras i curt. I ara, a continuar treballant per l’escola, per la xarxa, pel país.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent