Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Sirolls a l’escola pública

Ho avançava fa alguns apunts, que l’atac a l’escola que han perpetrat d’un temps ací els governs valencià i espanol, ja va aconseguint fruits i rèdits. D’una banda, és segur que es pretenia desplaçar el focus del problema a l’escola, d’una altra, fer blanc entre els mestres, una cosa que no és gaire difícil, la veritat.

El cap de setmana ‘Un bloc educat‘ es negava a desdibuixar l’escola o, el que és el mateix, a fer pagar als alumnes les torpeses polítiques. El bloc acollia les propostes de la Unió de Cooperatives valencianes (UCEV), de continuar oferint totes les activitats programades del curs, lectives i extraordinàries. Afegint-se al manifst d’escolavalenciana.

Des de l’escolagavina recollíem el contingut de l’apunt i el signàvem doblement, perquè no volem abaixar els braços, com recomanen unes quantes escoles i no pocs mestres, amagant altres reivindicacions, que res no tenen a veure amb la feina dels mestres. L’onada contra l’escola que ha enviat l’administració valenciana o l’administració espanola no és nova: fa anys que tirem endavant l’escola malgrat els governs de torn. No vindrà de quatre retallades (significatives i preocupants) ni de quatre xitxarel·los posats a polítics (quants n’hem patit en els últims trenta anys?), perquè abaixem els braços o no atenguem l’escola com mereix. Amb major coratge si cap. Si el cos aguanta!

Anit mateix, al Consell Escolar Municipal de Picanya ja s’escoltaven veus d’algunes escoles que proposen de no oferir sinó allò estricte, dins un horari funcionarial i poqueta cosa més. Com si volguérem servir en safata al pp una reculada que, ells, ordeixen fa temps contra l’educació d’aquest país, i contra escolavalenciana particularment. En realitat, l’escola els la bufa completament. I la llengua, i el país, sinó és aquella concepció rància i monàrquica que no s’aguanta per enlloc.

Sense renúncies, sense recular, sense perdó, xe.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent