Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Camps és el retorn a la prehistòria

Ho va dir anit Pep Ricart, un dels millors actors que ha donat aquest país els últims anys, a la plaça de la Marededéu; ho deia Manolo Miralles, un altre músic imprescindible-incombustible, acompanyat de Rafa Xambo o Pau Alabajos, ho deia Vicent Moreno, president d’escola valenciana… Tots plegats entre més persones, que van apareixent a VilawebTV –al canal 9 fa anys que tenen prohibit d’eixir. Quins collons, no solament ens prohibeixen de veure aquells canals, ens prohibeixen de veure actors, companyies, músics, escriptors, en aquest canalet que es diu 9, Canal9. Amb tota impunitat no ens deixen veure el món cultural valencià sinó en comptagotes, d’amagat…, ens el bescanvien per tanoques, malparits i vividors, que s’omplin el pap i les butxaques. Canal9 és una de les majors ruïnes econòmiques i audiovisuals de la factoria Camps-Blasco-Rita.

Plegats, ens comptàvem per milers, quatre o cinc milers, que anaven explicant, explicant-nos, que l’atemptat contra la llibertat d’expressió del president dels valencians, Francisco Camps, no s’entén en una societat moderna o democràtica, si no és que fa ús de la xenofòbia, la discriminació i encara més males arts.

Ho diu la mateixa Conselleria d’Educació d’en Camps, en els currículums mínims que han d’acomplir els xiquets valencians a l’escola bàsica: la llengua ha de contribuir a l’eradicació d’usos discriminatoris, ens ha de servir per comunicar-nos, per establir ponts de diàleg. De tot això, en Camps se’n burla i se’n fot. Perquè ha de focalitzar la ràbia de la seua actuació delictiva contra algú: ell ja ha decidit, i no ho ha fet sol, qui és qui ha de pagar els plats trencats d’una legislatura política que és un curs autèntic de delinqüència: la víctima és la llengua, Acció Cultural, els actors, els músics, els mestres, els alumnes valencians d’escola valenciana… La dèria anticatalana del PP sempre tira mà del bagul xenòfob, quan li va malament, fins i tot, quan li convé, si li va bé.  

Tot plegat, quan passem la prehistòria, estudiarem la història delictiva de tants anys de batalla de València, quan tots aquests passarells de corruptes del PP deixen els seus llocs de responsabilitat, i siguen responsables dels seus actes, la majoria a l’ombra de Picassent, que reclamava anit la plaça. 

Tornar a les societats xenòfobes, mancades d’expressió, de llibertat, és com celebrar el 23 de febrer colpista dels militars amb aquell ofici de voler tornar a la foscúria, a la repressió, a reviure un altre tràngol d’anys en una cova de rates penades: la prehistòria democràtica és el niu preferent del pp. I molts d’aquests que ens governen, encara no han renunciat al franquisme, al feixisme assassí d’aquella època.
Quina escola, i quina banda.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de sense senyal per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent