Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 22 d'abril de 2010

El feixisme a Olímpia

The
Times:
 Si vol entendre la corrupció institucionalitzada, un bon
lloc per a començar és el palau de Lausana des d’on Samaranch dirigia el
CIO
L’Express
:
Samaranch va canviar la divisa de Coubertain. Amb ell la cosa important
era participar en els beneficis.
BBC:
Samaranch va deixar créixer un càncer de corrupció i de luxe al CIO
Le
Monde
: No va amagar mai la seva admiració pel dictador Francisco
Franco
The
New York Times
: Samaranch, un antic dirigent esportiu franquista,
va tolerar un cert nivell de corrupció al Comitè Olímpic.
La
Stampa
: S’ha emportat a la tomba el seu fosc passat amb la camisa
blava de la Falange 
Sidney
Morning Herald
: Amb Samaranch el Comitè Olímpic va esdevenir
sinònim de nepotisme, clientelisme, escàndols, secrets i elitisme. 
Kurier: L’espanyol
estava al servei dels feixistes 
New
Zealand Herald
: Samaranch era autocràtic i intolerant
Wall
Street Journal
: Samaranch insistia a ser tractat d’excel·lentíssim i
a envoltar-se de luxe…

He enganxat algunes de les perles de les quals es fa ressò Vilaweb avui dels diaris internacionals d’aqueixa figura olímpica de Samaranch. És que són fora de context, podria argumentar algú. Les frases fora de context tenen més lectures que no pensem. És ver, aquest home era camaleònic com pocs, i després de participar amb convicció d’una de les etapes més llargues i fosques del festival Europeu a favor del feixisme (que no oblidem que vol dir assassinat, persecució, execució, afussellament i més esports olímpics i paralímpics), va saber refugiar-se en una institució internacional de molta anomenada. Allà es va fer homenot, gànguil internacional, i van anar congriant-se vicis i defectes d’una organització  que dins de multidemocràcies és capaç de conservar maneres i estils feixistes, fins i tot de fer-ne lliçó i model de comportament. Quantes institucions esportives internacionals amaguen realment, refugien!, persones, idees, valors antisocials, xenòfobs, racistes de pur estil feixista? Més que no pensem, i el segle XX ha sigut l’espill d’exemples a dojo d’aquesta vigoria a amagar persones amb alts càrrecs que fins i tot han tingut responsabilitat i delicte de sang en tot d’afers foscos als seus respectius països.
Catalunya li fa els honors. Que Espanya li faça els honors és normal. No ha superat la dictadura, s’ha tapat i encobrit en tot cas, a través d’aquell espasme anomenat Transició. Però que Catalunya pose a disposició tot d’institucions democràtiques, de les quals el personatge se’n va burlar, va burlar i va castigar, és voler pixar com ningú, més alt, més lluny, per demostrar-nos com som d’acomplexats, amb segons quins temes, amb gairebé tots els temes, com gairebé en tantes ocasions, quan realment hauríem de dir prou. Que això cou? I tant que ha de coure. Però, com passa sempre, des del colp militar d’en Franco, del qual en Samaranc ‘viu’ mai no en va renunciar, sempre els courà als mateixos. Als que van patir, als que els van patir, a molts que encara busquen els seus, d’amagat, il·legalment, en fosses comunes, perdudes, anònimes.
Lloeu, els fill de puta, mentre els homes i les dones lliures continuen de cap cot. Lloeu-los, democràticament si vols cal, de genolls, perquè Olímpia rente vergonyes i plors, cada quatre anys. No oblideu de penjar-li la medalla d’or de tants serveis prestats, pobret.



  1. avui mirant el TN migdia a TV3 he sentit vegonya de com adulavem a un falangista com aquest. A mes podeu preguntat per santa cristina d’aro i sant feliu de guixols a vore que opinen d’ell i la seva muller. No crec que isques ben parat

  2. En
    un estat on entre els màxims representants de la judicatura, encara hi
    ha jutges que van pertànyer al TOP-Tribunal d’Ordre Públic-que es
    dedicava a perseguir, torturar i empresonar als desafectes al règim
    franquista, que es pot esperar …..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent