Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 14 d'abril de 2010

L’escola Montessori de Hengelo

Demà rebrem un grapat d’alumnes del Montessori College de Hengelo, en viatge d’intercanvi. Ens coneixerem demà, en directe, perquè és la primera vegada que fem un intercanvi amb una escola holandesa. Algunes casualitats ja ens porten per aquestes sendes. Però serà un goig de rebre mestres amb aqueix nom a l’esquena, quina gegantassa, Maria Montessori, per l’escola, per l’educació, pels infants, per l’aprenentatge de la lectura.
Hem preparat una descoberta de la ciutat una miqueta diferent, combinada amb unes visites que, supose, des de fora es veurien inevitables. Però ja ho hem adobat de manera que les lectures siguen profitoses i didàctiques. El Cabanyal, déu salver el barri!, que cantarien els anglesos amb la mà al cor; el riu nou i aquella arquitectura made in Calatrava, el Tancat de la Pipa i el port de Catarroja, la València necessària o prescindible: la porta noble de Serrans, carrer de Cavallers, el portal de Valldigna, la Llotja, el Mercat Central, el Miquelet, Santa Caterina, l’estació del Nord… Per tot això ens hem proveït de guies professionals, Maria Villora, activa participant de Salvem el Cabanyal; Josep Blesa, mestre blocaire i arquitecte d’aquest rodal urbà imprescindible per als valencians i, a la vegada, tan poc amistós en segons quins aspectes… I encara més sorpreses que traurem d’aquest barret per atendre els forasters que volen conèixer València i els valencians, tot plegat, o desplegat, en companyonia de l’escola La Masia (llaor als quaranta anys fent escola i fent país). A veure si, de pas, els fem entendre una miqueta de valencià, als gànguils que arriben del nord. Benvinguts.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent