Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 11 de juny de 2009

El que diu Meli Aguilella, des de Bétera.

Sobre Expliquem València (3).
Un amic del poble em passa un paper; en realitat ja fa molt que me’l va passar, farà un parell de mesos, però és ara que l’he trobat, mig rebregat a la bossa de l’ordinador. Per això, el faig públic des d’aquest bloc; a més, em ve al pèl per explicar València, que és el que pretenc desembullar aquesta setmana, gairebé final del curs.
Meli ve a dir, més o menys: «La corrupció del PP no els afetarà gens ni miqueta, ni políticament ni humana. La corrupció, diu, sols interessa als periodistes, a uns quants ciutadans, pocs, que encara llegim els diaris. A la gent senzilla no els preocupa, la corrupció. A més, hi ha una fal·làcia que, entre nosaltres, veiem clara: la dreta és en política, s’està en política per enriquir-se. La gent perdonem a la dreta, a la gent de dreta, coses que fóra impensable perdonar a la gent d’esquerra. Segons una enquesta del CIS, solament el 2% de la població té interés per això de la corrupció, i encara gran part de la població, la majoria, admira a aquell qui sap enriquir-se, sense importar gaire els mètodes que utilitza. Per això la corrupció no s’acabarà mai.»
Fins ací la primera part del discurs de Meli Aguilella.

Això també explica bona part de la complexitat de la nostra societat. La corrupció fa molts anys que ha estat el motiu educatiu d’unes quantes generacions. El parany, la trampa, l’enganyifa, eren el mètode que molts hem aprés per anar passant i salvar-nos de situacions difícils, o simplement perquè no sabíem què era això de la noblesa, de l’esperit esportiu, del respecte a les nomes. Grans fortunes s’hi han anat bastint en canvi de grans estraperlos, de saber jugar contra els altres, a favor de l’egoïme. L’exemple d’avui, que un club esportiu puga pagar una fortuna per un jugador, enmig d’una crisi que afceta milions de famílies, és fruit mateix de la corrupció d’alt nivell, legalitzada, permesa, aplaudida. De la falsedat del sistema, que reclama justícia, equilibri, raó.
Com diu Meli Aguilella, n’hi ha prou fons perquè la corrupció no s’acabe mai.



  1. EStic totalment d’acord amb el comentari. A la gent del carrer no els interessa el que passa amb els polítics del PP. Enriquir-se sembla que és l’objectiu d’aquells que arriben al poder des de la dreta. Si el senyor Camps fora d’esqueres o nacionalista segurament hauria dimitit i tothom se faria resó dels fets: el poble pla, els mitjans de comunicació i com no, la nostra ‘benvolguda’ RTVV.

  2. EStic totalment d’acord amb el comentari. A la gent del carrer no els interessa el que passa amb els polítics del PP. Enriquir-se sembla que és l’objectiu d’aquells que arriben al poder des de la dreta. Si el senyor Camps fora d’esqueres o nacionalista segurament hauria dimitit i tothom se faria resó dels fets: el poble pla, els mitjans de comunicació i com no, la nostra ‘benvolguda’ RTVV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent