El pèndol de petites oscil·lacions

El bloc de Maria Victòria Secall

13 de gener de 2013
4 comentaris

Deixalles, grumers i mentides a dojo

La mar ha vessat avui a la platja un caramull de grumers com pedres precioses, somnis que es desfan al sol, vertaders, sense temps suficient de poder viure’ls.

La llum del dia, diafana, dóna relleu a la serra, defineix un paisatge conegut i estimat, color de sípia i blau, que es resisteix a baixar el cap.

La façana marítima rubrica la conxorxa dels enzes, uns i altres, que no han sabut res més que patir per si perdien el poder, poquet ja, que ostenten. Ho deia Aung San Suu Kyi : no corromp el poder, corromp la por de perdre’l. Mesquinets.

Una ciutat oberta a la mar on Nuredduna defensa la música i l’amor a l’art s’empegueeix de l’edifici  mort , mig pressó, mig descampat de deixalles, que pretenia ser un palau de congressos de doblers blanquejats, hostaleria d’accions preferents i negocis opacs, cementiri d’ideals. De vegades els morts diuen que mengen més que els vius.

Si no fos perquè la vida pot amb tot, com la mar, si no fos per l’agró blau i la garsa, la sentor del salnitre i les ones, us ben assegur que passar per aquest tram de ciutat faria oi, els qui ho van decidir, l’un darrera l’altre, ja en fan.

Imatge : grumers al Carnatge, de MVS

  1. Quan veus el que veus al teu voltant, sí, les paraules d’Aung San Suu Kyi, són veritat. Defensar la música, l’art, l’escriptura, l’amor …. la prova és aquesta pared de ciment horrible vora la mar fet, pactat i autoritzat per el poder que no els agrada gens la vida, ni estimen, ni volen que ningú visqui en pau a la terra.
    Per a ells i elles perdre el poder és la seva gran corrupció i omplir-se les butxaques de doblers el seu objectiu.
    Setmana dels barbuts …. fred i día clar. 
  2. Hola!

    M’he passejat poc pels blogs des d’abans de Nadal. Esper que hagis passat bones festes. Volia donar-te l’enorabona a tu també! No vaig poder venir a la presentació perquè era de viatge però m’hagués encantat ser-hi. Quan vulguis fem un cafè. Esper que tot bé!

    Una forta besada!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!