Moreno i companyia

Coses dels Moreno

30 d'abril de 2017
0 comentaris

La timba tètrica

La timba tètrica

Deixem-nos d’ironies subtils, d’afalacs genuflexos i de romanços. Al poder central, mane qui mane, els valencians no els importem un bunyol. (Per cert, heu tingut la curiositat d’analitzar les frases de Susana Díaz i la seua teoria sobre els dos grans corredors ferroviaris?).

Deia jo que entonar la cançó predilecta de cada estiu (des del marqués de Campo fins als pròxims…10? 20? 30 anys?), amb la partitura i lletra del maestro Rajoy, és una perfecta inutilitat. Ganes de fer riure. Ens aboquen orins al cap i xiulen fent veure que plou.

Perquè reclamar el hit parade del corredor Mediterrani amb l’argument que els territoris més productius d’¡¡Egpanya!! arribarien més aviat a Europa i, per tant, serien més competitius, aconsegueix, precisament, el contrari del que es pretén. Només de sentir l’al·legat de la lògica econòmica, els ressorts nacionalistes es posen en funcionament i parturient montes, nascetur ridiculus mus. No, no han parit un ratolí: han parit un desgavell colossal: el corredor Central. I ho han fet contrariant les directrius de Brussel·les. Però no us desanimeu, que són capaços de fer-ho si, a canvi, inutilitzen la normal connexió per la Via Augustea.

Els experts en arts marcials –el kungfu– fan servir la força de l’enemic per a deixar-lo caure. Ai!, he dit enemic. És un lapsus. Freud diria que aquesta mena d’equivocacions trauen a la superfície la veritat de l’inconscient.

En resum, si els polítics volen una infraestructura o un finançament més just, farien bé demostrant que són capaços d’abandonar el joc si les cartes sempre estan marcades. El nacionalisme espanyol és un estrateg solvent; tafur i trampós, però bon estrateg. Ens lleva la vedriola i nosaltres tornem a la timba. No seria millor deixar de jugar? Si en eixe antre de perdició sempre hem perdut, perdem i perdrem, què fem acudint al tuguri on ens deixen a la intempèrie? Que no tenim vergonya?

V. M. i M.

À Punt. M’ha tornat a passar
22.08.2021 | 8.42
A Sense categoria
Cosmopolites de saló
14.11.2017 | 7.47
Badajoz o Badacós?
02.09.2020 | 7.23

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.