ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

16 d'octubre de 2014
0 comentaris

VIA FORA CATALANS!!!!!! DIUMENGE TOTS A LA PLAÇA CATALUNYA A LES 12!!!!!!

VIA FORA CATALANS!!!! DIUEMGE TOTS A LA PLAÇA CATALUNYA A LES 12!!!!!

La política és dels partits o la política és dels ciutadans? Si la política és dels partits aquests tenen dret a decidir-ho tot amb independència del que pensin els ciutadans. Si la política és dels ciutadans els que han de decidir, sempre, són els ciutadans. Si els que han de decidir sempre són els ciutadans hi ha coses que els partits polítics no poden decidir. I, sobre tot, no poden decidir sobre la sobirania dels ciutadans.

Molta gent pensa que el que vivim a Catalunya està circumscrit a si tenim dret a votar o no tenim dret a votar una consulta. Plantejar-nos si tenim dret a votar o no una consulta no vinculant ja és al.lucinant. De debò a aquestes alçades de la història es plantejable que un col.lectiu humà te el dret o no a votar sobre qualsevol cosa? Qui sinó nosaltres te dret a decidir sobre qualsevol cosa que ens afecti? Qui té dret a negar-nos el dret a decidir sobre el que ens afecta i volem votar?

El simple plantejament de la consulta ja era humiliant: què collons vol dir una consulta no vinculant? Vol dir que si la gent decideix quelcom que al poder polític no li agrada, el poder polític pot decidir una altra cosa? Deixe’m-ho en que és tirànic i humiliant.

Però resulta que ni aquesta consulta no vinculant no ens deixen fer. Val. A partir d’ara jo, per posar un cas, no em sentiré vinculat a pagar impostos i a complir lleis. Jugarem tots al mateix joc a veure si els que creuen que tenen el dret a decidir per nosaltres ho trobem divertit.

La darrera jugada del president Mas, de moment, no s’entén. Tampoc s’entén que s’hagi trencat la unitat dels partits sobiranistes. Hi tenen dret tota aquesta colla a fer això amb independència del que vol la gran majoria de la gent, que té les idees claríssimes sobre el que vol: vol votar i que li deixin de tocar el que no sona.

Aquest procés no és un procés ni del president Mas, ni dels partits polítics, sinó que és un procés que ha nascut de la gent. No hem de tolerar que les institucions ens el segrestin perquè no hi tenen dret. Perquè el país és dels ciutadans i no dels polítics. Perquè la democràcia és quelcom irrenunciable i ningú no te dret a renunciar-hi en nom nostre.

Per això no hem d’afluixar ni un mil.límetre. Per això tots hem de ser a la Plaça Catalunya el proper diumenge dia 19 a les 12 del matí. Per llibertat, per dignitat, per democràcia, per Catalunya, per nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!