Bloc Tibidabo

Joaquim Torrent

5 de maig de 2015
3 comentaris

Premi Joan Coromines

El Moviment Franjolí per la Llengua ha estat guardonat amb el premi Joan Coromines d’ enguany, instituït per la CAL. Des d’ aquí felicitem el Moviment Franjolí per aquest merescut guardó.Cartell_20x40_Coromines2015_ALTAhttps://www.facebook.com/pages/Instituci%C3%B3-Cultural-de-la-Franja-de-Ponent/144264765639671?fref=nf

 

  1. Moltes gràcies per aquest guardó. L’agraïm especialmente perquè serveix per posar en relleu la realitat de la Franja de Ponent. Unas realitat que es caracteritza per una hostilitat i un menysteniment constants des de les institrucions oficials aragoneses cap a la llengua i cultura propia de les comarques franjolines, que no és altra que la nostra comuna, la catalana, evidentment.

    Malauradament, tot i les grans semblances i paral.lelisme que tenim amb l’ Aragó, és, precisament, a l’Aragó, un dels llocs on es dóna amb més virulencia l’anticatalanisme, fins al punt de fer.ne un señal d’identitat. Com si fos antitètic declarar-se catalanoparlant i ser plenament aragonés. Sovint, però, aquest suposat aragonesisme no és més que espanyolisme pur i dur. No és per casualitat que ensems que es designava la nostra llengua amb la infame apel•lació de “LAPAO” es feia el mateix amb la llengua aragonesa denominant-la “LAPAPYP”….

    En fi, agraïm aquest premi perquè ens encoratja en la nostra tasca per tornar la dignitat als habitants de la Franja de Ponent i serveix per posar en relleu la seua radical catalanitat, per damunt de línies i demarcacions frontereres, filles del Poder però no pas del respecte per les identitats de les persones.
    Moltes gràcies, i continuarem treballant per la llibertat, la veritat i la dignitat.

    Joaquim Torrent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!