EL RACO DEL MENUT

per compartir recursos, debats i experiències

Aniversari feliç

Els llums s’han apagat, han tret el pastís, aplaudien els pares, els tiets i els amics tots alhora, agrupats en un únic crit, “que demani un desig, que demani un desig”. I tu, nerviosa, com sempre que et toca ser el centre d’atenció, has fixat els ulls en un punt imprecís del menjador, un segon, dos segons, tres segons, quatre…i cinc…***

Que hagi actualitzat en dimecres no és casualitat, avui El racó del menut fa un any des de la seva primera entrada. Un any que valoro molt positivament i que sense vosaltres el blog no té gaire sentit és per això que us vull donar les gràcies a tots aquells que en algún moment us heu passat per aquí i heu deixat un comentari. Espero poder continuar dilluns rere dilluns actualitzant amb més temes, més recursos i més experiències.

Reconec que no sóc especialment una experta en temes d’educació, no sóc mestra, i ni tant sola educadora (estic a camí a ser-ho) però espero créixer de la mateixa manera que  espero que aquest blog també ho faci.

Ja que estem posats en màteria i que una servidora sembla que mai pugui descansar en temes educatius, m’agradaria parlar del tractament dels aniversaris a les llars d’infants i el parvulari.

Certament hi hauran famílies que per qüestions ideològiques no voldran que els seus fills celebrin l’aniversari, es respectarà la opció dels pares, i es pot substituir la celebració amb ser la protagonista de la setmana, o bé otorgar-li algun privilegi, com ser la primera de la fila.

Normalment, s’elabora un mural amb els mesos de l’any i els aniversaris de cada nen/a. Així tindrem present quan i qui li toca celebrar el seu aniversari. Hi han moltes maneres de fer-ho, dissenyant un calendari amb una foto de cada nen/a, fer 12 trenets i que cada tren sigui un mes de l’any, malgrat que els mesos de juliol i agost no es puguin celebrar dins de l’escola. Sempre es pot fer al setembre un recordatori de tots aquells que hagin fet anys!

Aquí tenim un exemple del que podria ser un mural d’aniversari.

També, serà necessari elaborar una corona pel nostre protagonista.

Aquestes corones están fetes amb goma eva.  *Fotografía extrema del bloc Mamà recicla. (http://mamarecicla.blogspot.com.es)

El racó del menut estrena pàgina al pinterest! Dóna una ullada a tots els recursos que podem trobar referent als aniversaris.

http://www.pinterest.com/elracodelmenut/aniversaris/

Per portar a terme l’aniversari a l’escola, s’hauran de fer vàries gestions, primerament parlarem amb la família del nen/a que faci anys i preguntarem si tenen pensat portar algun àpat especial, es recomana que no portin llaminadures ja que no són gens saludables.

Es passarà una circular avisant a les altres famílies que aquell dia els nens i nenes no portin esmorzar. Es mirarà també si hi ha algun nen/a pateix alguna intol·lerància i al·lèrgia.

No obstant, un altre recurs que es fa en algunes escoles, és tenir un pastís fet de cartró i decorat amb plastilina per si la família no portes cap tipus d’esmorzar especial. A part, aquest pastís seria el mateix per tots els nens i nenes que anirant fent anys al llarg del curs per no marcar diferències.

*Fotografía extreta del blog “Fer de mestres” (http://ferdemestres.blogspot.com.es)

Sembla de veritat oi? Vosaltres recordeu quan celebràveu els vostres aniversaris a l’escola?

ML.

*** Aniversari. 10 milles per veure una bona armadura. Manel.

 



  1. Muchas felicidades por el primer año del blog, espero que cumplas muchos más y que nos sigas trayendo más temas sobre educación infantil.

    Y referente al articulo pues el pinterest me parece una pasada, he flipado bastante al ver todo lo que se puede hacer para celebrar un cumpleaños en el cole, aunque creo que te robare un par de ideas para cuando sea el cumple de Pol jejeje.

  2. Moltes felicitats per aquest any del Racó del menut! Espero poder gaudir-lo molts anys més.

    Referent al tema dels aniversaris a l´escola. Jo recordo que a la meva escola, quan era l´aniversari d´algun alumne, normalment portavem llaminadures per als companys. També recordo que quan era un nen el que feia anys i repartia els caramels, les nenes sempre volien fer-nos dos petons a la galta i a nosaltres no ens agradava.

  3. Estrella. Muchas gracias por tu comentario! Referente a lo del cumpleaños de Pol ya me dirás cuál utilizaras de los recursos que expongo, que por cierto, no son mios, son encontrados por la red. Un saludo!

  4. Moltes gràcies Xavi pel teu comentari!

    M’hafet molta gracia que diguessis que les nenes de la vostra classe us volguessin fer un petó! Que curiós! En aquestes edats és normal que els nens (encara) no vulguessin jejeje. Una abraçada i merci per seguir-me cada setmana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Aniversaris per MartaLuque | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent