La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

El “caloret” de la justícia europea crema la credibilitat de les institucions politiques valencianes.

Pocs dies després que el “caloret” de Rita Barbera cremara la seua figura política i personal com si d’un ninot de falla es tractara, i tirara per terra el poc prestigi amb el qual encara comptava als ulls dels seus incondicionals més acèrrims, avui una notícia que arriba del Parlament europeu com una alenada d’aire tòrrid per al govern del PP valencià torna a cremar la nul.la credibilitat i la vergonyosa imatge amb què compta aquest govern a Europa.

Perquè avui els eurodiputats espanyols, de tots els partits polítics amb representació a la comissió de Peticions del Parlament Europeu, han anunciat el seu suport al fet que es mantinga oberta la investigació sobre l’accident del metro de València, tal com va reclamar l’Associació de Víctimes del 3 de Juliol en una intervenció aquest mateix dijous davant la comissió europarlamentària.

Vam tenir una gestió vergonyosa. Si ens veiem avui ací a Europa és perquè el Govern valencià ens ha fallat, ens ha obligat a vindre a Europa a reclamar els nostres drets“, ha declarat Beatriz Garrote, portaveu de l’esmentada Associació, en una roda de premsa a Brussel·les en què ha estat acompanyada per eurodiputats “de tots els colors“, segons va dir ella mateixa.

Recordarem que va ser precisament la pròpia Rita Barberà i Francisco Camps els que es van obstinar fa alguns anys a col.locar a València en el “mapa mundi”, no se sap molt bé si en el geogràfic o en el de la corrupció sistèmica. I certament, vist amb la perspectiva que dona el temps, poden presumir a ciència certa que ho han aconseguit.

Perquè en el mapa europeu les autoritats de la UE, amb seu parlamentària a Brussel.les, malauradament la coneixen molt bé. I la coneixen per un trist historial d’anys de comissions d’investigació creades per investigar tot tipus de presumptes delictes, malversacions i corrupteles al voltant del govern del PP del Pais Valencià. Una perversa barreja de governants roïns, inútils i corruptes governa aquell territori, deuen de pensar, i amb tota la raó, una bona part dels parlamentaris i governants de les institucions europees.

Les vergonyoses imatges que circulen per les xarxes i pels mitjans de comunicació del “caloret” de Rita Barberà, si han arribat a circular per aquests fòrums, no hauran fet una altra cosa més que confirmar la estereotipada i lamentable imatge que el PP valencià ha creat de València en el seu particular mapa mundi.

Perquè l’ús dels 650 milions d’euros que el Banc Europeu d’Inversions va donar a la nostra Generalitat per a la creació d’escoles públiques al nostre territori…

… o les investigacions de més de 15.000 denúncies rebudes per presumptes abusos urbanístics que havien presentat xicotets propietaris de finques i xalets que sentien els seus drets amenaçats a causa a una indiscriminada aplicació de la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU)…

… o més investigacions arran de dues denúncies presentades per sengles estudis de cinema europeus pels més de 12 milions d’euros rebuts en subvencions de la Generalitat Valenciana per determinades empreses privades per rodar en els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum d’Alacant. Unes investigacions que van desembocar en una sentència del Tribunal General de la Unió Europea al juliol de 2014, què va determinar que aquestes ajudes públiques concedides pel Govern valencià eren il.legals i, per tant, havien de ser recuperades, desestimant per cert la totalitat dels recursos presentats respectivament per Espanya, la mateixa Ciutat de la Llum i l’empresa pública Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana….

… o encara més investigacions que la Comissió Europea va anunciar el juliol de 2014 per la possible manipulació d’estadístiques de la Generalitat Valenciana, en concret per la manca d’informació durant molts anys de determinats despeses sanitàries, davant el qual el Ministeri d’Hisenda espanyol va explicar que van ser les autoritats estadístiques espanyoles les que van detectar al maig de 2012 l’existència de despeses realitzades i erròniament no notificades pels responsables de la Generalitat Valenciana, fets que van ser notificats per Espanya als responsables d’Eurostat…

no són més que alguns altres exemples que fan palès el fet què estem vivint en un país amb un govern permanentment judicialitzat, tant a dins com a  fora de l’Estat espanyol.

Un “caloret” esdevingut ja una xafogor constant per a una colla de individus que s’assembla més a un banda de delinqüència organitzada que a un govern elegit democràticament que deuria de treballar al servei del seu poble.

València, a 27 de febrer de 2015.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent