La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

El País Valencià ahir pel Dret a decidir de catalans… i valencians.

 

Ahir les places i els carrers del Principat van ser un clam pel dret a decidir el 9-N i contra la decisió del Tribunal constitucional espanyol.

I el País Valencià s’hi va afegir.

Centenars de persones s’aplegaren a la Delegació del govern espanyol a València per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la Llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N, convocades per la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià. Ho van fer al crit de “Volem que voteu; volem votar”, al darrere d’una pancarta amb el lema ‘El País Valencià pel dret a decidir’.

Al terme de la concentració es van produir algunes identificacions arbitràries per part de la Policia. Segons fonts de Joves pel Dret a Decidir, la raó esgrimida pels agents era contundent: “Por que no te conozco”.

També a Castelló de la Plana s’hi van aplegar al voltant de mig centenar de persones, a la plaça Major de la ciutat, entre els quals figuraven representants locals de Compromís i diputats d’EUPV. Havien estat convocades per Esquerra Independentista de la Plana, en defensa de les llibertats i del dret de les persones a decidir el seu futur per mig de les urnes.

Votareu i Votarem! Volem Decidir!

Patraix, València, a 1 d’octubre de 2014.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent