La maledicció dels Palmisano (amb el peu dret)

palmisano

La Maledicció dels Palmisano.

Rafael Nadal.

Ed. Columna

“La Maledicció dels Palmisano” és una gran novel.la situada a l’Itàlia d’entre-guerres.  L’autor trena diverses trames en un sol relat potent i compacte.  En ella hi trobem el mal que va fer la 1º Guerra Mundial  en un petit poble del sud d’Itàlia.  Hi trobem també un potent drama personal. Retrata la tensió social entre la classe treballadora i els propietaris tant de fàbriques com de finques agràries. Hi apareix l’ascensió del feixisme i el  mal que torna a fer la 2º Guerra Mundial.

Però el que fa brillant la novel.la des del meu punt de vista, és l’habilitat que té l’autor per  explicar moltes coses condensades dins la peripècia vital  dels personatges que poblen la novel.la.  I el que la fa encar millor és la reflexió constant  de Rafael Nadal sobre com el destí , el context i l’entorn afecten, condicionen o obliguen a la gent.   És aquesta reflexió el que dona profunditat i cimenta les diverses trames.

 En resum, estem davant d’una novel.la que és molt llegidora, amb una trama addictiva, que enganxa    des del minut zero.  I que atraparà a persones molt diverses  ja que hi apareixen també temes diversos.

Jordi Riu

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.