Des de la Plana

Josep Usó

23 de juliol de 2018
0 comentaris

Una sentència de abusos. O de violació.

Ara que un altre tribunal ha imposat a uns quants joves una pena de quatre anys de presó per una violació en grup perpetrada fa deu anys, aprofitant que la víctima estava en unes condicions d’inferioritat manifesta per la ingestió d’alcohol i tal vegada d’alguna altra mena de substància, només se m’acudeixen dues preguntes:

1.- Com pot ser que per a uns fets d’aquesta magnitud es triguen deu anys en dictar una sentència?

2.- Com es possible que un delicte de violació en grup es considere un delicte d’abusos sexuals?

Vist que ningú m’ha contestat cap de les dues, en plantege una tercera i una quarta:

3.- Quina mena de formació tenen les persones encarregades de jutjar aquesta mena de delictes?

4.- Amb sentències com aquesta, quin sentit té totes aquestes bajanades buides de parlar d’ells/elles, de tots/totes, valencians/valencianes si a l’hora de la veritat permetem que aquests delictes tan greus es consideren poc menys que la conseqüència lògica de les dones d’anar allà on els done la gana?

I una reflexió final: amb una societat infectada d’un estúpid masclisme com la nostra, és urgent prendre alguna mena de mesura. En cas contrari, un país que pretén tindre un sector turístic potent només pot aspirar a un turisme on les dones (i per extensió qualsevol altra mena de col·lectiu) siga considerat poc menys que res. No dubte que aquesta mena de turisme proporcione molts diners a determinades empreses, persones o institucions; però per al país, no serà rendible. És com aquell turisme de un determinat tipus d’homes que anaven a Tailàndia fa anys. No m’agradaria aquesta mena de turisme per al meu país. Però el fet que aquesta sentència vinga després de totes les decisions preses amb els membres de «La Manada», em resulta preocupant.

I, finalment, que el TS haja de reconèixer que el compliment de les recomanacions de la ONU són d’obligat compliment després de tant de temps, em resulta preocupant. Sembla com si algú, en aquest país, pensara que només cal acollir-se als organismes als quals decideix pertànyer quan convinga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!