Des de la Plana

Josep Usó

24 de maig de 2018
0 comentaris

Curiositat.

Avui, vint-i-quatre de maig del 2018, s’ha publicat la sentència de l’Audiència Nacional sobre la trama Gürtel (la trama central; n’hi ha altres judicis pendents). El resultat ha segut demolidor per al PP, condemnat com a institució. Però no ha passat res. Ningú ha dimitit.

També ha sigut el dia en el qual el jutge ha dictat presó sense fiança per a Eduardo Zaplana (ex-alcalde de Benidorm, ex- president de la Generalitat Valenciana i ex-ministre de JM Aznar, entre altres càrrecs)i en el què Milagrosa Martínez (ex consellera de la Generalitat Valenciana i ex-presidenta de les Corts) ha ingressat a la presó de Villena. Prop de casa, no com els presos polítics.

I a propòsit d’Eduardo Zaplana, tinc una curiositat. Molts mitjans de comunicació ara carreguen contra ell com si fora un delinqüent. Que sembla que ho és. Però ho fan ara. No ho van fer quan van aparèixer aquelles gravacions en les quals declarava que s’havia posat en política per a folrar-se. Ni quan sota el seu mandat, a la generalitat Valenciana s’escometien barbaritats com Terra Mítica, la Ciudad de la Luz, el desgavell de Canal 9 i tants altres. Ni quan, després de fer de ministre el van endollar a Telefònica, a cobrar sense fer res de profit. Llavors tot eren lloances i raspallades d’esquena. La meua curiositat ve justament per ací. Aquests mateixos mitjans que ara parlen foc i flama del Zaplana caigut, els autoanomenats periodistes que hi treballen, ho fan perquè saben de què parlen o és que l’amo els mana ara que facen llenya de l’arbre caigut? Del mateix arbre que al llarg dels darrers vint anys els ha aixoplugat a la seua ombra? Parlem de mitjans de comunicació i de periodistes o d’altaveus? Fa molts anys, hi havia una marca de discs que es deia “la voz de su amo”. Eren menuts, d’aquells de 45 rpm. I al mig, just a la vora del forat per on s’enganxaven al plat giratori del tocadiscs, hi apareixia un gos. No sé per què m’ha vingut aquesta idea al cap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!