Des de la Plana

Josep Usó

3 de juliol de 2017
0 comentaris

Ja va de debò.

Ja han començat a canviar coses, a Catalunya. I d’aquelles que es veuen fins i tot des de fora. Quan han aparegut les declaracions de l’ex-conseller Baiget, podia semblar que s’obria una via d’aigua al govern de la Generalitat. I quan, hores més tard, l’home s’ha refermat en les seues opinions posant el “patrimoni” al davant de les seues obligacions, feia l’efecte que encara es podien tòrcer més les coses. Però just en el dia, el president l’ha cessat. Tal qual. Si no et veus amb cor de continuar, fora. Aquesta és una decisió ferma, contundent i ràpida: de fet, jo en diria fulminant. I és un avis per als timorats. Ara, en els pocs dies que resten fins el 1 d’octubre, cal estar a totes. I estarem a totes perquè ho tenim tot enllestit.

D’altra banda, la junta directiva del Barça, també sembla que comença a trontollar i de debò. Aquelles operacions en contra de l’ex-president Laporta, al qual jo li reconec molt el que fes fora els Boixos Nois del camp, ara ja es veu que pretenien alguna cosa més que el bé de l’equip, de la institució i de tot allò que es va dir en el seu dia. I que el canvi de Unicef per Qatar no era un canvi menor, com diria aquell personatge que s’està a l’Altiplà.

I també, des de fa uns dies, sembla que la feina pacient però insistent que han anat fent moltes persones amb una discreció envejable, ja ha començat a fer efecte; només així s’explica el canvi d’opinió sobre el procés d’independència de Catalunya de mitjans tan influents com el New York Times, el Financial Times, Le Monde i tants altres. Fermesa, serenor i arguments sòlids davant de la histèria, l’insult i la manca total de raonament. Per no parlar de haver de demanar un préstec per a pagar la paga de juny dels pensionistes, l’increment del dèficit públic o el fet que la borsa espanyola es continue desinflant sense remei.

Per fer una comparació concreta de com funcionen els dos països: L’ex-conseller Baiget és cessat el mateix dia de les seues polèmiques declaracions. El ministro Montoro, reprovat pel parlament de Madrid, continua de ministre i ni tan sols és el primer reprovat. Tal i com anem, els menys de cent dies que resten per al final de setembre resultaran molt més que apassionants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!