Des de la Plana

Josep Usó

21 d'abril de 2017
0 comentaris

L’abscés.

Un abscés és una cavitat anormal plena de pus que es forma com a conseqüència d’una infecció. És una reacció defensiva de l’organisme per tal d’evitar a propagació de a infecció a altres teixits u òrgans. En molts casos, els abscessos resulten dolorosos i sempre és molt important aconseguir eliminar aquest pus. Això es pot produir de manera natural o bé perforant-lo per tal d’aconseguir el seu buidat. En qualsevol cas, sempre que hi haja un abscés, és aconsellable un tractament amb antibiòtics. Un exemple d’abscessos són els dentaris, que comencen amb un flegmó i després deixen l’abscés, com una petita bossa de pus que es pot perforar amb relativa facilitat.

Pel què es veu, al Madrid castizo dels darrers anys (i no tan darrers) hi havia un abscés. I ara s’ha perforat i ha començat a eixir el pus. I pel que es veu, n’hi ha molt. Després d’anys en els quals ens varem haver de sentir dir que el cas Gürtel era una trama contra el PP i no del PP, o què els veritablement corruptes érem els valencians, ara ja anem veient que no. I ja ens trobem amb ex-ministres com Rato implicats en una sèrie de delictes que l’haurien d’haver dut a la presó però que encara no l’han dut. O al seu company a la Caja de Madrid, Miguel Blesa, que tampoc ha acabat a la presó. O al president del govern citat per a declarar. O a l’ex-president de la Comunidad de Madrid per al qual el fiscal demana presó incondicional. Poca broma. Presó incondicional. I la sempre riallera i xarradora Esperanza Aguirre calla i amaga el cap sota l’ala, per si de cas. Però és que, en poques hores, ens hem assabentat que el nou fiscal anticorrupció, va tractar d’impedir un registre a l’empresa Canal de Isabel II. Pel que es veu, aquest fiscal, Manuel Moix, també és tot un personatge. De fet, ens el trobem creuant-se en molts dels casos de corrupció de tota mena que han anat apareixen en els darrers anys.

D’altra banda, un altre dels detinguts és el senyor López Madrid, el compiyogui de l’actual reina. A més a més, l’home és el gendre de Juan Miguel Villar Mir, president de OHL, la gran constructora espanyola que en els darrers temps arrossega una situació que no sembla massa optimista. Fins i tot ha hagut d’eixir del “selectiu” IBEX 35.

Però a mi, el que més m’ha cridat l’atenció ha segut que els fiscals de la junta de fiscals anticorrupció es van plantar davant del seu cap i l’escorcoll es va acabar realitzant. Com a conseqüència, ja hi ha uns quants detinguts, un escàndol monumental i encara veurem més coses, segurament. Aconseguir una plaça de fiscal no és fàcil. Un fiscal és un alt funcionari de l’estat. Cal superar unes oposicions molt dures. I la feina del fiscal és demostrar la culpabilitat dels acusats. Darrerament, però, hi ha hagut fiscals amb un comportament una mica diferent, com el propi Manuel Moix, o Pedro Horrach, aquell fiscal que defensava que no s’imputés la infanta Cristina (que la única defensa vàlida que va poder fer servir fou fer-se la tonta. Literalment).

En els darrers temps, hem vist decisions judicials molt sorprenents. Amb exculpacions del senyor Urdangarin, la seua esposa i també la del seu soci i la seua, al temps que jutges i fiscals s’entretenen en imputar regidors per pronunciar frases de la mida de “per a fer una truita cal trencar els ous” o bé als ajuntaments per penjar banderes republicanes.

I ara sembla que hi ha fiscals que han decidit que ja n’hi ha prou. Que el descrèdit no es limitarà als qui obren malament sinó a tota la institució de la fiscalia. I, davant de la possibilitat que la infecció s’estenga a tot l’organisme i el mate, han decidit tallar l’abscés i deixar que comence a eixir el pus. I sembla que és el que està passant. Ha començat a eixir el pus a dojo. I això és bo. Fins i tot l’impagable Paco Marhuenda ha de donar explicacions i dir allò de “jo  no volia coaccionar a ningú”. Però també haurà, m’imagine, explicar en base a quins criteris el seu diari tenia les publicitats que tenia.

Recordem, però, que el segon tractament per als abscessos és l’antibiòtic. La funció d’aquest és eliminar els bacteris responsables de la infecció. Esperarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!