Des de la Plana

Josep Usó

25 de març de 2017
0 comentaris

Parlar per no callar.

Mentre al congrés del PP a Catalunya s’han fet dot de declaracions que vaticinen tots els mals per als independentistes, s’ha escollit, amb més del 90% dels vots dels compromisaris presents, a Javier Garcia Albiol com a nou secretari general, en substitució de Alícia Sánchez Camacho. Tota una millora. Ara ja és un referent per als qui estiguen disposats a votar aquell partit quan hi haja ocasió. Del dream team del qual s’ha envoltat, res a dir. La senyora Llanos de Luna i tot, en formarà part. De les declaracions, quasi res a comentar: que si el compliment de la llei, que si a Catalunya li anava millor quan hi havia un govern moderat a Madrid i un govern moderat a Catalunya i d’altres vaguetats, mentides i contradiccions. Fins i tot la ministra del govern d’Espanya Maria Dolores Cospedal, ha arribat a dir que les lliçons d’amor i respecte a Catalunya les dóna el PP. Deu ser en diferit, una vegada s’acaben els insults, els processos judicials, les amenaces i les mentides de tota mena.

Molts dels qui fan aquestes declaracions fantàstiques, encara no han explicat, per no explicar, la seua participació en el repartiment de sobres de diners negres. Ni, parlant de coses més tangibles, del motiu pel qual no s’executen mai les inversions que es prometen any rere any. Ací, vull dir.

I, per acabar-ho d’adobar, fons oficials espanyoles anuncien primer que treballen per tal que la declaració de Roma incloga una referència a Catalunya i ara s’ha vist que no se n’han sortit. Per contra, a la sotstida declaració, sí que es parla de més Europa i de les dues velocitats. Molt em tem que aquella “España inmortal” anirà, com quasi sempre, de furgó d’aquesta segona velocitat. De furgó de cua, vull dir. Però el senyor Rajoy s’ha mostrat satisfet del text final de la declaració. Em recorda aquell altre personatge que també va afirmar, veient que no arribava al raïm, que estava verd; que no estava bo. Ja no poden ni amagar el llautó. Se’ls veu la derrota al rostre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!